More


  Lucrarea despre Terenţiu Olariu, lansată ieri la CN “Mihai Eminescu”

  - Advertisement -

  eminescu

  Fostul profesor la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” în perioada interbelică, Terenţiu Olariu a fost subiectul lucrării elaborate de Denisa Mădălina Maxim, fostă elevă a acestui liceu, actualmente studentă la Londra. Lucrarea, intitulată “Terenţiu Olariu: personalitate a şcolii româneşti interbelice”, a fost lansată ieri în sala festivă a CN “Mihai Eminescu”.

  La manifestare, în afară de autoarea lucrării, au mai fost prezenţi directorul liceului, Ioan Pop, directorul adjunct Nicoleta Cherecheş, coordonatorul acesteia, directorul editurii “Citadela”, Aurel Pop, care a editat lucrarea Denisei, cadre didactice şi elevi.

  Potrivit celor afirmate de Denisa Maxim, lucrarea a fost elaborată în 2012, şi a obţinut locul întâi la etapa naţională “Sesiunea de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor de liceu”. “La baza acestei lucrări au stat documente din arhiva liceului şi alte studii de specialitate. Este vorba despree un studiu biografic al profesorului Terenţiu Olariu, care a predat în liceul nostru în perioada interbelică”, a afirmat Denisa Maxim.

  Directorul Ioan Pop a spus despre autoare că a avut curajul şi puterea de a se documenta despre profesorii care au predat la CN Mihai Eminescu, a apreciat-o pentru ceea ce a făcut atât ca fost elev dar şi ca actual ambasador al şcolii româneşti în Europa şi în lume şi, nu în ultimul rând, a felicitat-o. De asemenea, Nicoleta Cherecheş a spus despre Denisa că a fost una dintre cele mai bune eleve pe care le-a avut în cariera sa de cadru didactic.
  Lucrarea Denisei Mădălina Maxim face parte din “Caietele Eminesciene”.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img