More


  Marionetele

  =

  Marionetele sunt nişte fiinţe care nu prea îşi mai folosesc personalitatea gândirii. În urma unor contracte nescrise ele devin foarte conştiincioase, trăiesc printre noi ca şi căpuşele pe oi şi sunt catalogate drept “ cleştele cu care scot cărbunii din foc “ cei care le manevrează din culise. Marioneta are menirea de a ieşi în spaţiul public cu scopul de a discredita diverse personalităţi, iar credulii se bucură extrem de mult de “poeziile” recitate răspicat în faţa poporului. Este incredibilă şi şocantă apariţia unor personalităţi pe scena vieţii, care, peste noapte, au devenit marionete „de cea mai joasă speţă”. Nimeni nu se gândeşte la consecinţele unor condamnări nedrepte. Nimeni nu mai veghează asupra destinului acestei naţiuni ? Nu mai avem personalităţi, care să poată contracara astfel de regii artistice, puse la cale de „vânzătorii de neam şi ţară “?! Când o să ne bucurăm de seriozitate în faţa oamenilor din ţară şi din Occident ?

  Pe toate canalele online, circulă tot felul de materiale documentare şi articole din care reiese că o parte din bunurile acestei ţări au fost înstrăinate şi că se duce o luptă acerbă pentru transformarea noastră în “colonie“ profitabilă pentru cei care deţin monopolurile şi au bani cu nemiluita. Cine-i “ trage la răspundere” pe cei care au facilitat tot felul de tranzacţii cu personajele din “tagma jefuitorilor”? Dintr-o ţară industrializată, cu o agricultură performantă, am fost transformaţi în servitori, consumatori, ce mai, marionete ascultătoare, supuse şi mulţumite de cei 200-300 euro salariu de supravieţuire. Să nu-mi spuneţi că industria şi agricultura românească au fost comuniste. Industria şi agricultura românească au fost concurenţii cei mai de temut ai celor care au dorit cu orice preţ să-şi maximizeze profiturile. Se spune că preşedintele Nicolae Ceauşescu a fost asasinat pentru că le-a demonstrat concurenţilor că putem face şi noi profit, industrie şi agricultură, motiv pentru care l-au făcut şi dictator. O parte din popor a plâns atunci, iar alţii, potenţialii profitori au jubilat, au jefuit şi distrus tot ce s-a putut în această ţară lipsită de apărare.

  Acum, marionetele vor să distrugă orice tip de concurenţă şi de conştiinţă românească menită să menţină luciditatea acestei naţiuni. Marionetele ”trâmbiţează “ în spaţiul public şi mizează pe teama, prostia şi credulitatea unora dintre cei care au mai rămas acasă. Ne bucurăm nespus de mult, foarte mulţi dintre noi, când auzim acuzaţii adresate unor compatrioţi de-ai noştri. Ne bucurăm temporar, fără să punem în cumpănă, fără să analizăm acuzaţiile spurcate ale unor marionete, care pun mai presus de interesul naţional, interesul de grup susţinut de profitori necunoscuţi. Ei nu se bat pentru dezvoltarea ţării şi binele poporului, ei se bat pentru bogăţii şi forţa de muncă ieftină !

  Este adevărat că forţa banului dictează în continuare, dar forţa unei naţiuni ar trebui să fie mai puternică decât distrugerea fără precedent a investiţiilor autohnone. Căutăm doar răul în interiorul ţării, arestăm, facem circ, asistăm la lupte politice sterile, iar ambiţiile de culise sunt mai presus decât “viitorul luminos” al democraţiei. Nimeni nu condamnă Răul, care a venit pe diferite căi din afara ţării ? Aţi asistat la un astfel de proces în ultimii 25 de ani ? Marionetele sunt agreate, au un statut confortabil, iar noi le “îndrăgim ca şi ceapa la ochi”, pentru că ele nu servesc interesele acestei naţiuni.

  Un general de armată spunea că este nevoie ca la nivel naţional să se constituie un fel de suprastructură, deopotrivă cu oameni inteligenţi din ţară, dar şi cu români inteligenţi, nemanipulaţi, din diasporă. O astfel de structură ar putea “pune piciorul în prag”, cum se spune, pentru a stăvili “jaful cu acte în regulă “a bogăţiilor acestei ţări numită România. O Frăţie a românilor de pretutindeni, cu un nucleu inteligent, ar putea face „curăţenie „ în această ţară în care marionetele, cu zâmbetele lor false, malefice, sunt susţinute de binefăcători străini. Binefăcători, care se fac că nu ştiu ce salariu avem, dar în schimb dictează, mai ceva decât toţi dictatorii din istoria omenirii, până şi preţurile la utilităţi. Noi, trebuie să stăm în faţa lor „ca şi ghioceii”, pentru că ei nu se satură de profiturile exagerate, obţinute fără muncă. Nu vor să ştie de echitate, loialitate, cinste, onoare şi demnitate faţă de mii şi mii de familii, care trăiesc la limita supravieţuirii.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img