More


  Mega-concerte de Zilele Judeţului

  =

  zilele-judetului

  Ediţia a treia a Zilelor Judeţului Satu Mare, care se va desfăşura în perioada 26-28 iunie, aduce la Satu Mare interpreţi de valoare, atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Sătmărenii vor avea parte de concerte incendiare susţinute de artişti precum Inna, Corina, Elena Gheorghe, Faydee, R-Go, DJ Project, Vunk, Children of Distance, Deepcentral, Trupa Maxim sau Emanuel Mirea Band. Toţi aceştia vor concerta pe scena ce va fi amplasată în Piaţa 25 Octombrie. Ca de fiecare dată, va fi amenajată şi o scenă de folclor, lângă Casa de Modă. Aici vor concerta Nicolae Furdui Iancu, Ansamblul Transilvania Baia Mare, Ansamblul Cununiţa din Satu Mare sau Petrică Mureşan. Tot aici vor mai evolua şi trupele maghiare Rendhagyo Primastalalkozo şi Bekecs Neptancegyuttes.

  Mesajul organizatorilor
  În perioada 26 – 28 iunie 2015, Consiliul Județean Satu Mare va organiza a III-a ediție a evenimentului ”Zilele Județului Satu Mare”, eveniment unic în țară la care sunt invitaţi să participe cât mai mulţi sătmăreni. “Numărul mare de participanți din zonă, din țară și din străinătate, deschide drumul pentru activitatea turistică în zona etno-folclorică a județului nostru. Edițiile anterioare au avut un real succes, crescând vizibilitatea județului nostru atât pe plan local, regional, național cât și internațional.

  Reușita acestui eveniment, se măsoară în bucuria oamenilor care, datorită obiceiurilor prezentate, a portului popular și a produselor culinare specifice fiecărei zone, au avut ocazia să retrăiască pentru o clipă copilăria și viața la țară, în familiarizarea copiilor și nu numai cu tradițiile și obiceiurile păstrate de-a lungul timpului, în trezirea interesului, cultivarea respectului și nu în ultimul rând la perpetuarea și promovarea culturii noastre tradiționale și a obiceiurilor care ajută la definirea identității județului Satu Mare.

  Și anul acesta, dorim să oferim spectacole și activități pe tot parcursul derulării evenimentului care să confere divertisment și bună dispoziție tuturor categoriilor de public”, se arată în mesajul transmis sătmărenilor de conducerea Consiliului Judeţean.

  Programul scenei din Centrul Nou
  La scena amplasată în Piaţa 25 Octombrie, programul va începe de vineri, de la ora 16.30, când vor evolua interpreţii de la Leno Studio, Grupul “Inedit”, trupa Dots, Bogdan Bratiş şi Corina. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în intervalul orar 19.40-20.00, după care va urma concertul Filarmonicii “Dinu Lipatti”, a trupei R-Go (21.00), DJ Project (22.00) şi Vunk (23.00).

  Sâmbătă, programul artistic va începe în jurul orei 14.00, cu o serie de interpretţi locali, iar de la ora 18.00 va avea loc concursul de frumuseţe “Miss Judeţul Satu Mare”. În continuare, pe scenă vor urca nume grele ale muzicii cum ar fi Emanuel Mirea Band (20.10), Trupa Maxim (21.05), Elena Gheorghe (22.00) şi mult aşteptatul Faydee, a cărui spectacol va începe la ora 23.00.

  Distracţia va continua duminică, atunci când, după cursanţii Şcolii de Arte, pe scenă vor mai urca Score Band, trupa XXL, Black & White Angels sau Children of Distance (ora 20.00). Distracţia va continua cu recitalul trupei Deep Central (ora 21.10), apoi de superconcertul Innei, care va urca pe scenă la ora 22 şi 15. Zilele Judeţului la această scenă se vor încheia cu un superb foc de artificii.

  Programul scenei din Centrul Vechi
  Programul scenei din Centrul Vechi va începe sâmbătă, de la ora 11.00, cu deschiderea oficială, urmată de o defilare în jurul Pieţei Libertăţii la căsuţele comunelor.

  În continuare, pe scenă vor evolua Ansamblul Ceatăra Carei, Miculeanca Micula, Oașul Negrești, Rote Rose Carei, Reketye Carei, Cetatea Codrului Ardud şi reprezentanţii comunelor Apa, Ciumeşti, Berveni, Botiz, Socond, Foieni, Tiream, Păuleşti şi Tarna Mare.

  De la ora 17.00 vor fi premiaţi Luminătorii Satelor, după care vor urma evoluţiile Rendhagyó Primás találkozó – Ungaria (19.00), Ansamblului Cununița (20.15) şi a interpreţilor Ancuța Anghel (21.00), Petrică Mureșan (21.45) şi Nicoleta Voica (22.30).

  Duminică, spectacolele la scena de folclor vor continua cu reprezentanţii oraşului Livada şi ai comunelor Beltiug, Craidorolţ, Halmeu, Căuaş, Târşolţ, Culciu, Batarci, Vama, Hodod, Viile Satu Mare, Medieşu Aurit şi cursanţii Şcolii de Arte.

  De la ora 19.00 pe scenă va urca Ansamblul “Bekecs” din Mureș, după care va urma Ansamblul “Transilvania” și Dumitru Dobrican (20.00). Concertele de la scena de folclor vor fi încheiate de Nicolae Furdui Iancu şi formația Crai Nou.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img