More

    Ministerul Dezvoltării a repartizat un microbuz Liceului Teoretic Carei

    microbuz

    Şcoala sportivă ce funcţionează în cadrul Liceului Teoretic Carei a primit un microbuz nou-nouţ în urma unei solicitări mai vechi, adresate Ministerului Dezvoltării şi Administraţiei Publice, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Carei. Este vorba de un microbuz Ford Tranzit, full options, cu o capacitate de 16+1 locuri, în valoare de 112.250,55 lei. Pe lângă unitatea de învăţământ din Carei, de un asemenea microbuz a mai beneficiat o şcoală din municipiul Satu Mare.

    Microbuzul a fost adus recent de la Bucureşti. Potrivit directorului Zsidó Sándor, Liceul Teoretic mai trebuie să găsească un şofer cu permis de categorie adecvată, să asigure întreţinerea microbuzului, respectiv să se stabilească activităţile pentru care poate fi folosit autovehiculul. Liceul Teoretic trebuie să trimită anual un raport către Ministerul Dezvoltării, în care să enumere activităţile pentru care a fost folosit microbuzul, pe care trebuie să fie inscripţionat timp de cinci ani numele ministerului.

    La înmânarea cheilor autovehiculului, primarul Eugen Kovacs a declarat că, în opinia sa, microbuzul a fost primit de cea mai potrivită unitate şcolară, care îl va utiliza în mod corespunzător. Juniorii şcolii sportive participă la numeroase competiţii judeţene sau înafara judeţului, astfel că vor avea numeroase ocazii să folosească autovehiculul. Este important de reţinut faptul că nu e vorba de un microbuz şcolar galben, astfel că nu poate fi folosit pentru transportul elevilor la şcoală, se mai arată în comunicatul de presă.
    Bogdan Tulbure

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE