More


  Multiculturalitate şi ospitalitate de Zilele Judeţului Satu Mare

  =

  zile1

  Cele mai bune preparate culinare produse ]n judeţul Satu Mare au fost oferite spre degustare la standurile primăriilor amenajate în Centrul Vechi, cu ocazia celei de-a III-a ediţii a Zilelor Judeţului Satu Mare. Astfel, s-a demonstrat din nou că ospitalitatea este o trăsătură specifică locuitorilor judeţului nostru, indiferent că sunt români, maghiari sau şvabi.

  Deschiderea oficială a Zilelor Judeţului a fost marcată cu o paradă a costumelor populare prin Centrul Vechi, însoţită de un grup de călăreţi. După paradă, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, îmbrăcat în costum popular oşenesc, şi vicepreşedintele Mircea Govor au urcat pe scenă alături de primarii localităţilor din judeţul Satu Mare şi de reprezentanţii delegaţiilor din Ungaria şi Ucraina. În discursurile lor, preşedintele Adrian Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor au arătat că scopul acestei manifestări unice în ţară este de a arăta multiculturalitatea judeţului, bunătăţile de aici, dar şi de a duce mai departe tradiţiile comunităţilor care convieţuiesc aici.

  Preşedintele Ştef şi vicepreşedintele Govor au vizitat apoi standurile primăriilor. La fiecare stand, aceştia au fost întâmpinaţi cu celebra pălincă, slănină, brânzeturi, sarmale, cârnaţi, dar şi plăcinte, gogoşi, cozonaci şi ştrudel.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img