More


  Noutăţi pentru absolvenţii de clasa a VIII-a

  =

  evaluare

  Evaluarea Naţională pentru absolvenţii de clasa a VIII-a va începe pe data de 22 iunie 2015, cu examenul scris de Limba şi literatura română. Elevii au programe de examen noi, pentru aceste examene astfel că la Limba şi literatura română vor trebui să cunoască, obligatoriu, şi speciile literare romanul şi balada, genul dramatic, precum şi propoziţiile subordonate circumstanţiale condiţionale, concesive şi consecutive.

  La Matematică, examen care se va desfăşura pe 24 iunie, întreaga programă de examen este concepută diferit de cea existentă până acum, iar accentul cade pe adaptarea limbajului matematic la situaţii concrete.

  Cei circa 3.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Satu Mare se vor putea înscrie pentru a susţine Evaluările Naţionale în perioada 15-17 iunie, în şcolile unde au învăţat. În data de 22 iunie se va desfăşura proba la Limba şi literatura română, urmată, o zi mai târziu, de proba la Limba şi literatura maternă. Ultimul examen, Matematica, va avea loc pe data de 24 iunie.

  Afişarea rezultatelor se va face în data de 26 iunie, până la ora 16.00, eventualii nemulţumiţi de notele primite vor avea posibilitatea să depună contestaţii în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Rezolvarea contestaţiilor se va face în perioada 27-29 iunie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în data de 30 iunie.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img