More


  O „paradă a florilor” pentru mai multe parcuri în Satu Mare

  =

  parada

  Sătmărenii nu s-au speriat de caniculă și au defilat prin Centrul Vechi al municipiului reşedinţă de judeţ pentru a arăta cât de importante sunt spațiile verzi în mediul urban. Totul în cadrul celei de-a șaptea ediții a Paradei Florilor. De la eveniment nu au lipsit nici oficialităţile, în frunte cu primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica. În acest an un număr de trei agenți economici din municipiu s-au alăturat Paradei Florilor prin pregătirea unor care alegorice, în timp ce pentru copiii de la școlile și grădinițele din municipiu defilarea a fost un prilej de carnaval, pentru care și-au confecționat costume din materiale reciclabile.

  APM a avut iniţiativa în fiecare an
  Sătmărenii au defilat prin Centrul Vechi pentru a atrage atenția asupra importanței spațiilor verzi în orașele din județ. Marșul a avut loc, ieri, în contextul celei de-a 7-a ediții a Paradei Florilor, organizată anual de cei de la Agenţia pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare. Elisabeta Bekessy, directorul APM Satu Mare, a declarat că, la fel ca și în fiecare an, instituția a lansat o invitație tuturor sătmărenilor pentru a participa la paradă, iar pentru a aduce un element de noutate, Elisabeta Bekessy a spus că: “În acest an, în fruntea paradei a stat stema județului, alcătuită din flori, pentru a ilustra dragostea sătmărenilor față de natură. De asemnea, am renunțat în acest an la fanfară, iar pentru a face ceva mai deosebit, defilăm pe ritmul oferit de percuționiști”. În ceea ce privește scopul paradei din acest an, Elisabeta Beykessy a declarat că: “prin această acțiune încercăm să atragem atenția asupra faptului că avem nevoie de mai multe spații verzi în orașe, de mai multe piste de biciclete, care să ne permită să explorăm atât frumusețile municipiului cât și cele ale județului.”

  Primarul Coica promite sprijin pentru ecologişti
  Inițiativei APM i s-au alăturat și autoritățile locale și județene care, în semn de omagiu, au depus flori la bustul lui Kiss Gedeon, fondatorul celui mai mare parc din municipiul Satu Mare. Liderii au declarat că vor susține inițiativele care au ca scop mărirea numărului de spații verzi din oraș și din județ. Primarul Dorel Coica a specificat faptul că există o strânsă legătură între calitatea vieții din municipiu și numărul și suprafața de spații verzi, care contribuie la reducerea poluării și la creșterea calității aerului. În acest sens, edilul şef sătmărean va susține inițiativele care vin în sprijinul ecologiștilor.

  Autorităţile înţeleg importanţa zonelor verzi
  Deputatul Kereskeny Gabor a dorit să dea asigurări sătmărenilor, dar și autorităților locale, că din postura de reprezentant în legislativul țării va susține inițiativele ecologice. Subprefectul Tamas Altfatter a declarat că insituția pe care o reprezintă înțelege cât de importante sunt parcurile și spațiile verzi pentru noi toți și că va susține, la fel ca și până acum, proiectele Agenției pentru Protecția Mediului. Parada Florilor din acest an s-a terminat cu o vizită la Muzeul Județean, acolo unde au fost expuse lucrările cu tematică ecologică ale elevilor și preșcolarilor din municipiul reşedinţă de judeţ.

  Silvia Spanciu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img