More


  Peste 3.000 de pachete de ţigări confiscate în luna mai

  - Advertisement -

  tigari1

  Conform centralizatorului acţiunilor şi a rezultatelor obținute în cadrul Planului judeţean de contracarare a contrabandei cu ţigări și a evaziunii fiscale, în cursul lunii mai 2015 lucrătorii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, cei ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai Birourilor Vamale şi ai Sectoarelor Poliţiei de Frontieră au întreprins 86 de acţiuni. Ca urmare a acestor acţiuni au fost reținute în vederea confiscării bunuri în valoare de 15.383 lei. Dintre acestea, 2.952 pachete de ţigări şi 7.300 fire de ţigarete abandonate. În urma acestor acţiuni au fost aplicate 11 contravenţii cu o valoare de 47.000 lei. Prejudiciul creat statului român este de 22.583 lei.

  Menţionăm că în baza ordinului prefectului nr.343/2012 este constituit Grupul de lucru pentru contracararea contrabandei cu țigări pe raza județului Satu Mare. Din grupul de lucru condus de prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, fac parte toate instituțiile cu atribuții în acest domeniu, care au întocmit Planul de acțiune și modelul de raportare săptămânal al acțiunilor întreprinse. Pe baza acestor rapoarte săptămânale este întocmit un Centralizator lunar al rezultatelor obținute care este prezentat prefectului județului. Analiza acestor rezultate, obstacolele întâmpinate și propunerile de măsuri sunt discutate apoi în ședințele Grupului de lucru care au loc trimestrial.

  Prefectul dr. Eugeniu Avram cere instituţiilor abilitate, vigilenţă, profesionalism şi implicare totală în vederea diminuării acestui fenomen.
  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img