More


  Primarii renunţă la distracţie pentru investiţii

  =

  comuna

  Sătmărenii vor avea parte de mai puţină distracţie în această vară deoarece o bună parte dintre primari au renunţat la organizarea zilelor comunelor direcţionând fondurile primăriilor spre investiţii. Cel puţin trei comune care obişnuiau să organizeze astfel de manifestări nu o vor mai face în acest an.

  Odoreu, Apa şi Turţ au renunţat
  Primarii şi consiliile locale din judeţ spun că pentru acest an au alte priorităţi în defavoarea distracţiei, astfel că celebrele zile ale oraşelor şi comunelor vor fi mai puţine în această vară. Astfel, primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, a precizat că în acest an nu vor fi organizate zilele comunei din lipsă de fonduri. „În loc de zilele comunei, vor fi organizate o serie de activităţi cultural- artistice care nu necesită cheltuieli, deoarece nu sunt fonduri pentru distracţie, acestea fiind canalizate spre investiţii”, a spus Dumitru Pop.

  De asemenea, primarul comunei Apa, Ioan Apan, afirmă că în acest an în comună se desfăşoară o serie de lucrări şi că priorităţile financiare se îndreaptă spre finalizarea acestora. „În acest an nu vom mai organiza aceste manifestări. Avem mult de lucru cu extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare dar şi cu alte investiţii, astfel că fondurile comunei sunt direcţionate spre aceste lucrări”, a precizat Apan.

  La Turţ, încă nu se ştie dacă în acest an vor fi organizate zilele comunei. Primarul Ioan Ciupac afirmă că acest lucru se va decide în ultima şedinţă a Consiliul Local. „Vom decide în Consiliul Local dacă vom organiza zilele comunei în acest an. Dacă se va decide organizarea lor, aceste manifestări se vor desfăşura în ultimul week-end din luna august”, a precizat Ioan Ciupac.
  În situaţia celor trei mai sunt şi alte comune, motivele fiind, în principiu aceleaşi, lipsa banilor. În schimb, la Moftin vor fi organizate astfel de zile, oscilându-se între Vunk şi Conect-R ca şi capete de afiş.

  Doar oraşele păstrează tradiţia
  Dacă, în judeţ comunele renunţă rând pe rând la organizarea unor astfel de evenimente, în cazul oraşelor, acestea vor avea loc. Cu excepţia municipiului Carei, care în acest an va organiza doar un festival medieval în locul Zilelor Oraşului, celelalte oraşe vor organiza astfel de evenimente.

  Spre exemplu, Zilele Oraşului Negreşti-Oaş sunt organizate în cadrul Festivalului „Zestrea Oaşului”, care se va desfăşura în perioada 15-16 august. Acest lucru coincide cu împlinirea a 50 de ani de când Negreştiul este atestat ca oraş. Organizatorii festivalului au demarat o campanie de chestionare a locuitorilor oraşului cu privire la trupele şi artiştii ce vor fi invitaţi să le cânte şi să îi încânte pe negreşteni.

  La Ardud, manifestările se ţin lanţ. În perioada 17-19 iulie se va desfăşura Festivalul Medieval. În data de 15 august vor fi organizate festivităţile prilejuite de Ziua Oraşului, urmate, a doua zi, de Festivalul Folclorului Codrenesc „Cetatea Codrului”.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img