More


  Profilul infractorului sătmărean

  - Advertisement -

  infractori

  Asociaţia Stea a realizat un profil al infractorilor sătmăreni. Aceştia au absolvit doar învăţământul obligatoriu, iar majoritatea sunt bărbaţi. Doar o persoană din zece are studii superioare şi nu au proprietăţi pe numele lor. Sunt necăsătoriţi şi locuiesc fie la părinţi, fie la rude.

  Majoritatea infractorilor sunt bărbaţi
  Vârsta medie a infractorilor este de 34 de ani, potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Stea. De asemenea, nouă din zece infractori sunt persoane de sex masculin. “Sunt, în general, persoane cu un nivel redus de şcolarizare. Un procent de 22% au mai puţin de patru clase terminate, 14% au absolvit patru clase, 22% au absolvit opt clase, 18% au finalizat o şcoală profesională, dar sunt printre ei şi persoane care au finalizat liceul cu bacalaureat – 12%. Facultatea au absolvit-o doar 5%”, se arată în sursa citată.

  Divorţaţi sau necăsătoriţi, locuiesc cu părinţii
  Majoritatea persoanelor care au săvârşit infracţiuni sunt necăsătorite sau trăiesc în uniunea liber consimţită. Numărul mediu de boli de care suferă aceste persoane este de 1,4.

  În majoritatea lor, locuinţele se află în proprietatea părinţilor sau a altor rudenii. Sunt racordate la utilităţi în proporţie de 80%, iar 72% dintre aceste locuinţe dispun de servicii de Internet şi telefonie mobilă. Cele mai importante surse de venit sunt reprezentate de salariul unui membru de familie, alocaţia copiilor şi venituri ocazionale sau venituri din munca de zilier.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img