More


  Protecţia Consumatorilor a puricat rafturile cu suplimente alimentare

  =

  supliment

  În urma controalelor efectuate la comercianţii de suplimente alimentare din judeţ, comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare au găsit o serie de nereguli. Din acest motiv, au fost aplicate amenzi substanţiale şi au fost retrase temporar de la comercializare peste 15 kg de produse din această gamă.

  Pe raza judeţului Satu Mare au fost verificaţi opt operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în domeniul comercializării suplimentelor alimentare, în special farmacii. S-a urmărit existenţa documentelor de provenienţă, starea ambalajelor (integritate, etanşeitate), încadrarea în cantitatea netă declarată (unde este cazul), încadrarea în data durabilităţii minimale declarată de producător, prezenţa în suplimentele alimentare a altor ingrediente sau aditivi decât cei admişi de legislaţia în vigoare sau parametrii de calitate prevăzuţi de actele normative în vigoare şi a celor declaraţi de producători.

  Controalele comisarilor de la Protecţia Consumatorilor au scos în evidenţă o serie de nereguli şi practici comerciale incorecte. Astfel, o farmacie din Satu Mare prezenta o promoţie de 20% la suplimente alimentare fără a informa consumatorii că aceste produse nu intră în reducerea acordată în momentul prezentării cardului de fidelitate personalizat al operatorului economic. Doi operatori economici din Satu Mare prezentau pachete de suplimente alimentare 1+1 fără expunerea produsului de referinţă şi a preţului acestuia, neexistând astfel marcată certitudinea formei de gratuitate.

  Un operator economic din Bihor, cu punct de lucru în Satu Mare, comercializa pachete de suplimente alimentare formate din două ambalaje, cu reducere de preţ de 50% din preţul aferent pentru al doilea ambalaj, fără expunerea la comercializare şi a produsului de referinţă pentru un ambalaj. Totodată, la un operator economic din Negreşti-Oaş şi la unul din Tăşnad preţurile de vânzare ale produselor nu erau afişate într-un mod neechivoc, acestea fiind înscrise pe etichete ataşate pe capac sau pe spatele ambalajului, nefiind în aria de vizibilitate a consumatorilor.

  Din cele 295 de kg de suplimente alimentare controlate, la aproape 22 de kg au fost depistate abateri de la legislaţie. În urma acestor nereguli, au fost aplicate amenzi în cuantum total de 11.000 de lei şi au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de peste 2.130 de lei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img