More


  Reprezentanţii magazinelor susţin că au redus TVA-ul

  =

  tva

  Reducerea TVA la 9% la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice şi la serviciile de alimentaţie publică, măsură care a intrat în vigoare de ieri, ar trebui să aducă alimente mai ieftine cu cel puţin 12,5%. Măsura se pare că a fost respectată în marile magazine din judeţ. Mai mult, unele magazine au asigurat chiar şi o scădere suplimentară de preţ, cum este cazul Unicarm. Concret, pe lângă scăderea TVA, clienţii se pot bucura de preţuri mai mici cu 15% la produsele Unicarm.

  Scăderi suplimentare de preţ la Unicarm
  Dacă majoritatea marilor magazine din judeţ au operat doar reducerile de TVA, de la 24% la 9%, la alte magazine preţurile au fost scăzute suplimentar. Este cazul lanţului de magazine Unicarm, acolo unde preţurile au fost micşorate suplimentar cu 15% la produsele proprii. “Începând de astăzi (ieri n.r) am redus preţurile, conform legislaţiei, de la 24% la 9%”, a dat asigurări reprezentantul magazinelor Unicarm, Vasile Cicio. Oficialul a mai completat că: “Vreau să punctez că am redus preţurile şi la producţia proprie, şi mă refer aici la carne, mezeluri, lactate şi conserve. Concret, am redus cu 15% la unele produse”.

  Ce se întâmplă în supermarketuri
  Dacă unele magazine au vândut de câteva zile produse care au două preţuri pe etichetă, altele au anunţat că de la 1 iunie vor vinde alimente la preţ fix, fără zecimale şi aici este vorba de lanţul de supermarketuri Lidl, în timp ce grupul Auchan a anunţat că reduce preţurile anticipat cu 12 procente încă din 21 mai. “Din 26 mai reducem prețurile în avans, conform cu reducerea TVA pentru următoarele categorii de produse: carne de pasăre, produse proaspete cu autoservire, mezeluri, produse lactate (cu excepția produselor UHT), ouă, brânzeturi, delicatese proaspete, icre, salate și preparate din pește. Căutați la raft etichetele albastre!”, se arată pe site-ul celor de la Kaufland.

  Program redus pentru alinierea preţurilor
  Unii agenţi economici au decis să reducă duminică şi programul magazinelor pentru a putea ajusta preţurile afişate pentru alimente până luni dimineaţa, 1 iunie, dată la care a intrat în vigoare reducerea TVA de la 24% la 9% pentru produsele alimentare, inclusiv băuturi (cu excepţia băuturilor alcoolice) destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img