More


  Șanse mici de a ieși din grupă!

  =

  claudia-pop

  Naționala României de baschet feminin are șanse mici de calificare în faza a doua a Eurobasket 2015. Fetele antrenate de Florin Nini au pierdut la debut cu Muntenegru, scor 61-79 și apoi au cedat pe final , sâmbătă seara , și în fața Ucrainei, 71-78. Dacă în fața Muntenegrului fetele noastre porneau clar cu șansa a doua, în partida cu Ucraina tricolorele au părut că pot obține o victorie.

  Cu Claudia Pop principala marcatoare, cu Annemarie Părău într-o formă deosebită, România a condus ostilitățile până pe final.

  Scorul arăta 67-58 pentru tricolore când mai erau 6 minute și 3 secunde, dar echipa antrenată de Florin Nini a intrat în vrie și nu a mai marcat până în ultimul minut (cu 35 de secunde înainte de final), încasând 16 puncte (74-67).

  În debutul sfertului patru, România reușise o perioadă bună, cu scor de 11-1 în patru minute, înainte ca situația să se schimbe complet.
  Tricolorele nu au găsit antidotul blocării Alinei Iagupova, care a marcat 33 de puncte (7 recuperări, 2 pase decisive).

  Dacă sătmăreanca noastră, Claudia Pop, a fost cea mai bună marcatoare a României , celaltă jucătoare din Satu Mare din lot, Andreea Orosz-Olah a reușit singurul coș de trei puncte al naționalei noastre! Din păcate șansele naționalei noastre de a ieși din grupă sunt extrem de mici. Fetele noastre ar trebui să bată Franța și Cehia pentru a intra în top 12 . Sau măcar să le bată luni pe cehoaice la o diferență de peste 14puncte! Partida cu Franța s-a jucat aseară după închiderea ediției, dar e greu de crezut că fetele noastre vor putea trece de echipa considerată de specialiști ca fiind principala candidată la titlu!

  Nici cealaltă gazdă a Eurobasket 2015, Ungaria, nu se simte prea bine. Ca și România și Naționala Ungariei a pierdut primele două meciuri și cu greu mai poate spera la o intrare în top 12.

  În această seară se joacă la Timișoara derby-ul grupei A, Franța- Muntenegru iar de la ora 20,30 România trebuie să învingă Cehia la o diferență consistentă. În direct la Digisport 3.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img