More


  Sătmăreanca Simona Miculescu, numită director al Biroului ONU din Belgrad

  =

  Simona-Miculescu

  Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a salutat numirea de către Secretarul General (SG) al ONU, Ban Ki-moon, a diplomatului român Simona Miculescu în calitate de reprezentant al SG ONU şi Director al Biroului Organizaţiei Națiunilor Unite de la Belgrad (UNOB). Anunțul a fost făcut luni, urmând ca Excelența Sa Simona Miculescu să-și ocupe noua funcție începând cu data de 27 iulie 2015. Din această poziţie, ambasadorul Miculescu va conduce activitățile UNOB în sprijinul Misiunii ONU de Administrare Interimară în Kosovo (UNMIK) și activitățile regionale relevante pentru ONU și activitatea UNMIK.

  “Ce zi extraordinară care marchează deschiderea unui nou capitol în viața mea! Azi, ONU a anunțat că voi avea onoarea de a deține înalta funcție de Reprezentant al Secretarului General ONU Ban Ki-moon și Director al Oficiului ONU de la Belgrad! Sunt mândră că acesta este cel mai înalt post deținut vreodată de o româncă în cei 60 de ani de apartenență a țării noastre la ONU! Începând cu 27 iulie mă voi strădui să fac cinste nu numai drapelului României ci și celorlalte 192 de drapele naționale pe care le voi reprezenta de acum încolo! Mulțumesc din suflet tuturor celor care m-au felicitat deja și pentru căldura urărilor voastre prezente și viitoare!”, a scris Simona Miculescu pe pagina sa de Facebook.

  Ambasadoarea Simona Miculescu este originară din Satu Mare și are o vastă experienţă diplomatică. În prezent, îndeplinește funcția de Reprezentant Permanent al României la ONU. În perioada 2000-2004, a deţinut funcţia de Consilier pentru politică externă al Preşedintelui României și a obţinut în anul 2002 rangul de ambasador. Totodată, Simona Miculescu a fost purtător de cuvânt şi director al Serviciului de presă din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Consilier al ministrului pentru relația cu mass-media. În cadrul activităţii desfăşurate la Ambasada României la Washington a deținut poziția de secretar de presă. De asemenea, a ocupat în perioada 2006-2007 funcţia de Consilier principal al Guvernului irakian pe probleme de comunicare publică, precum şi cea de coordonator al Departamentului de informaţii publice al Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Kosovo (1999-2000).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img