More


  Satu Mare a fost capitala umorului de bună calitate

  =

  umor

  Prima ediţie a Festivalului Naţional de Umor „Io-s auchan şi bine-mi pare”, care s-a încheiat ieri, în sala Filarmonicii „Dinu Lipatti”, a reuşit să aducă la Satu Mare cele mai importante nume ale umorului românesc de calitate. Sorin Tănase – în calitate de organizator – nu a reuşit să îşi ascundă dezamăgirea că sala nu a fost plină în cele două zile, dar a şi-a exprimat optimismul că la ediţiile viitoare va fi mai bine. Sorin Tănase este de părere că lipsa unui festival de acest gen, în ultimii 50 de ani, ar putea fi explicaţia pentru prezenţa redusă.

  Festival organizat în premieră
  Organizatorul festivalului, marele umorist sătmărean Sorin Tănase, s-a declarat încântat că a reuşit să organizeze, în premieră pentru Satu Mare, un astfel de festival. „Este o bucurie asumată, mi s-a împlinit un vis, la fel cum am spus şi la deschiderea evenimentului. Este un proiect pe care am dorit să îl materializez în Satu Mare cu sufletul. Şi acesta este dezideratul meu, pentru că sunt un sătmărean convins, chiar dacă nu locuiesc aici de multă vreme, mă întorc cu drag”, a spus Sorin Tănase.

  Nume grele la Satu Mare
  Dacă în prima zi au urcat pe scenă Ioan Gyuri Pascu, Ioan Mercea, Cornel Medrea şi trupele Sibiul şi Făgăraşul, evenimentul a fost închis de celebrul umorist şi actor Dorel Vişan. “Am încercat să duc aici din direcţia umorului naţional, am încercat să aduc vârfurile şi spuma. Pentru că atunci când vorbid espre Cornel Udrea, care este consacrat în literatura umoristică, dramaturgie, a scris mult, a ajuns până la o sută de cărţi umoristice. Vorbim de Ioan Gyiuri Pascu, un artist complet, care în prima seară a făcut un show extraordinar. Vorbim despre notorietatea domnului Dorel Vişan, care nu doar că a fost director de teatru, ci este în inima şi mintea tuturor un mare artist”, a spus Sorin Tănase.

  Promovarea tinerilor artişti
  Sorin Tănase a mai spus că unul dintre scopurile acestui festival îl reprezintă şi promovara tinerilor artişti. “Încercăm să promovăm tineri şi lucrurile care merită promovate. În prima zi a fost Marian Buzilă, un tânăr foarte talentat, bisat de două ori. În plus, a fost Mircea Mureşan, un talentat autor de umor. Părerea mea este că merită să se întâmple, pentru că sătmărenii merită un astfel de festival”, a mai spus Sorin Tănase. Acesta a dorit să mulţumească tuturor celor acre au susţinut organizarea evenimentului, printre care Primăria Satu Mare şi Consiliul Judeţean.

  Speranţe pentru viitor
  Sorin Tănase a precizat că spera că publicul va participa într-un număr mai mare la acest eveniment. Totuşi, acesta a spus că probabil faptul că nu a mai fost organizat un astfel de veniment la Satu Mare a jucat un rol important în acest sens. “Dacă ar fi să spun ceva de prezenţa publicului, probabil că nu sunt atât de împlinit. Mă gândeam că lumea care nu are unde să iasă va veni la eveniment, mai ales că accesul a fost gratuit. Maia les că din 1958, de când sunt născut eu, la Satu Mare nu a mai fost un astfel de festival de umor. Iar atunci din curiozitate, de aceea am şi lăsat intrarea liberă, ca să vină lumea. M-a durut puţin că lumea nu a venit în măsura în care mă aşteptam. Motiv pentru care ar trebui să ne punem nişte întrebări”, a spus sorin Tănase.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img