More

    Satu Mare, în tendinţe pentru anul acesta

    fashion

    Evenimentul Fashion`s Night Out a adunat vineri, la Hotelul Dana I, în jurul podiumului iubitorii de fashion din Satu Mare, în timp ce designeri locali și din județele vecine și-au prezentat ultimele colecții pentru primăvară – vară.

    Alexandra Danciu a deschis evenimentul
    Creatoarea de modă Alexandra Danciu a deschis ediția din acest an a evenimentului cu o colecție ce a transformat fetițele în adevărate prințese. Mihaela Cirlugea a prezentat creațiile din colecția „Goana după Aur”. „Am ținut cont de necesitățile femeii moderne care are nevoie de piese vestimentare ușor de combinat și ușor de purtat”. Auriul a avut darul de a oferi eleganță ținutelor, , mai ales în combinație cu tonuri de violet în timp ce, aceeași culoare metalică, combinată cu alb și cu modele florale creează un look casual, ușor de abordat pentru femeia activă a zilelor de astăzi”, a declarat Mihaela Cirlugea.

    O altă viziune pentru costumele de baie
    Sebastian David a oferit o altă viziune asupra costumelor de baie. Designerul sătmărean a folosit la maxim dramatismul oferit de combinația dintre marsala și negru. Inspirat de formele arhitecturale specifice orașelor moderne, costumele de baie imaginate de Sebastian David au accentuat frumusețea feminină și masculină, în timp ce voalurile folosite au transformat prezentarea într-un adevărat spectacol. Creatorul de modă a recunoscut că de pe scena sătmăreană, colecția de costume de baie va merge la București pentru un shooting.

    Priviri şi spre trecut
    Dacă mulți dintre designeri s-au uitat spre viitor pentru inspirație, au fost și câțiva creatori care au privit spre trecut. Cristina Mureșan a preluat motive din porturile populare pentru a reda eleganța feminină, în timp ce Cosmin Mureșan s-a lăsat inspirat de Maria Tănase. Colecția lui Ciprian Crăciun s-a potrivit de minune cu temperaturile crescute din ultima perioadă. „Este un stil Safari reinterpretat, care să se plieze pentru mediul nostru. Am propus piese vestimentare din fibre naturale, mult mai ușor de purtat în verile toride. Am păstrat accesoriile care vin cu stilul Safari, iar ca accente am folosit print-uri, multe vegetale, care sugerează răcoare”, a spus Ciprian Crăciun.

    Colecţie pentru metroemoţionali
    Nu doar doamnele au fost răsfățatele evenimentului. Lorand Coza a prezentat colecția pentru bărbați MetroEmoțional. Prin combinații curajoase de culori, designerul a dorit să ofere opțiuni pentru cei care trăiesc viața intens și se confruntă cu tulburările emoționale ce vin odată cu stilul de viață agitat al marilor metropole. Creatoarea Diana Breban a lansat o provocare tinerelor care nu se tem să renunțe la clișee, cu o colecție a cărei semnătură este decupajul , în timp ce Emi Jurj a încercat să redea femeilor măiestria păunului cu colecția „Faces of Peacocks”. Iar cum vacanța este aproape , Ramona Năprădean a propus ținute cu imprimeuri vesele din texturi fluide, perfecte pentru vară. Nu au lipsit nici rochiile de seară, predominante fiind pastelurile, broderiile și aplicațiile manuale.

    Silvia Spanciu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE