More

    Se zvoneşte prin ziare…

    l Principala noutate din ultima variantă a Legii finanţării partidelor politice este aceea că acestea pot apela la împrumuturi. Împrumuturile se publică în mod obligatoriu în “Monitorul Oficial” şi trebuie restituite în termen de trei ani. Pot fi donate sedii pentru partide sau bani pentru cumpărarea lor, aceste donaţii fiind exceptate de la plafonare. Autoritatea Electorală Permanentă va rambursa partidelor şi candidaţilor independenţi în cel mult 90 de zile de la data alegerilor sumele aferente cheltuielilor efectuate, dacă au obţinut minimum 3% din voturile valabil exprimate.
    l După mai multe încercări prin care PNL a dorit să le convingă pe Norica Nicolai şi Renate Weber să vină în Grupul PPE şi să nu rămână în ALDE, cele două europarlamentare au fost excluse din partid, printr-o decizie a Biroului Politic al vechiului PNL. Potrivit unor surse, cele două au fost avertizate că vor fi excluse şi de aceea nu s-au arătat surprinse de decizia partidului.
    l Candidaţii din promoţiile anterioare care au picat de cel puţin două ori Bacalaureatul, dar vor să îl dea din nou, vor plăti anul acesta o taxă de 240 de lei. Taxa este valabilă şi pentru candidaţii în aceeaşi situaţie proveniţi din învăţământul particular şi este mai mare cu zece lei faţă de cea de anul trecut.
    l O femeie din Germania, în vârstă de 65 de ani, care avea deja 13 copii, a născut cvadrupleţi, sarcina fiind obţinută în urma unei intervenţii de inseminare artificială, realizată în Ucraina. Cele trei fetiţe şi un băiat s-au născut într-un spital din Berlin, dar au şanse bune de supravieţuire, spun medicii.
    l Papa Francisc a declarat într-un interviu acordat mass media argentiniene că nu s-a mai uitat la televizor din 15 iulie 1990, când i-a făcut o promisiune Fecioarei Maria. De asemenea, Pontiful, în vârstă de 78 de ani, a adăugat că nu foloseşte internetul şi că citeşte un singur ziar pe zi, “La Republica”, în timp de zece minute. Nu în ultimul rând, Sfinţia Sa a precizat că printre lucrurile care îi lipsesc de când a fost ales Papă se numără mersul la pizzerie. “Ideea este să mergi acolo”, a explicat Suveranul Pontif.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE