More


  Simona Pop şi Amalia Tătăran, aşteptate la aeroport de fostul lor antrenor, Francisc Csiszar

  =

  spada

  Prezent la Bucureşti la Campionatul Naţional de copii, antrenorul de spadă Francisc Csiszar şi-a aşteptat ieri la aeroport fostele eleve, Simona Pop şi Amalia Tătăran, care s-au întors cu aurul de la Baku.

  Alături de Csiszar nu au lipsit nici Adrian Pop, spadasinul de la CSM şi soţul Simonei, tatăl Amaliei Tătăran şi bineînţeles preşedintele COSR, Alin Petrache, Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, premierul interimar Gabriel Oprea, preşedinţi de federaţii.

  În fruntea delegației s-a aflat spadasina Ana Maria Brânză, dublă medaliată cu aur la Baku, atât în proba individuală, cât și în cea cu echipa. „A fost un concurs greu, chiar dacă toată lumea ne vedea dinainte cu medaliile de aur la gât. Suntem fericite, dar deja gândul nostru este la Mondialele de la Moscova. Trebuie să rămânem la fel de concentrate și să încercăm să obținem rezultate cât mai bune și la competițiile următoare”, a declarat Ana Maria Brânză. „A fost un rezultat care ne ţine în elita sportului european. Am avut o competiţie puternică, ne-am confruntat cu cei mai mari sportivi pe care naţiunile i-au adus. Am avut campioni olimpici, mondiali şi europeni. Sunt sportivi şi federaţii care au mulţumit dar sunt şi câteva federaţii care au probleme şi care vor trebui să se pună la muncă. Mai au un an de zile la dispoziţie pentru a-şi structura ceea ce înseamnă pregătirea pentru Rio 2016. Avem federaţii care trebuie să se califice, e un an preolimpic, greu. Baku a fost pentru noi o punte să vedem unde suntem. Va trebui să calificăm cât mai mulţi sportivi pentru a ne prezenta aşa cum trebuie la Rio 2016″, a declarat Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img