More


  Sinucigaşii sătmăreni preferă laţul

  - Advertisement -

  sinucigas

  Spânzurarea este metoda cel mai des folosită de sinucigaşii sătmăreni atunci când aceştia au decis să-şi pună capăt zilelor. Potrivit unui raport dat publicităţii de Institutul Naţional de Medicină Legală, în cursul anului 2014 trei din patru sinucigaşi sătmăreni au ales să-şi pună gâtul în laţ.

  85 de sinucideri în 2014
  În cursul anului 2014, în judeţul Satu Mare au fost înregistrate 328 de decese care au necesitat efectuarea unor autopsii, potrivit raportului mai sus amintit. Dintre acestea, 186 au fost morţi violente, în timp ce 142 morţi non-violente. Două dintre acestea au fost omucideri, adică crime, iar restul au fost înregistrate ca decese de altă natură. Din fericire, anul trecut nu a fost înregistrată nicio pruncucidere.

  Din totalul numărului de decese înregistrate, 85 au fost sinucideri. Făcând o raportare, incidenţa sinuciderilor în judeţul Satu Mare a fost, anul trecut, de22,7 la suta de mii de locuitori, aproape dublu faţă de media pe ţară, situându-ne pe locul opt pe judeţe.

  Spânzurarea, metoda preferată
  Demn de remarcat este faptul că, de departe, metoda cel mai des folosită de sinucigaşii sătmăreni de a-şi încheia socotelile cu viaţa este spânzurarea. Potrivit raportului INML, 64 din cei 85 de sinucigaşi sătmăreni au preferat laţul, ceea ce înseamnă că trei din patru au ales să-şi ia viaţa prin spânzurare.De asemenea, şapte dintre sinucigaşii sătmăreni au preferat să se arunce în gol (precipitare), şapte prin intoxicare cu medicamente, patru prin înecare (submersie) iar trei prin tăierea venelor. În altă ordine de idei, în judeţul Satu Mare existau, în 2014, doar trei medici legişti, adică 0,8 la suta de mii de locuitori. În total, Institutul de Medicină Legală avea doar 17 angajaţi.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img