More


  Spectacol de balet al elevilor Şcolii de Arte Satu Mare

  =

  balet

  La Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare s-a desfăşurat sâmbătă tradiţionalul spectacol de balet oferit de elevii Şcolii de Arte cu ocazia sfârşitului de an şcolar, coordonaţi de profesoara Gabriela Tănase. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui număr impresionant de spectatori, printre care preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, alături de directorul adjunct al Şcolii de Arte Satu Mare, Florin Pop, şi coordonatorul de programe culturale Maria Varga.

  Anul acesta, profesoara Gabriela Tănase a pus în scenă spectacolul de balet „Albă ca Zăpada”, adaptare după Fraţii Grimm, la care au participat cei 135 de cursanţi de la toate grupele de balet ale Şcolii de Arte Satu Mare, dar şi trei balerini invitaţi, aceştia fiind Maria Clara Supuran, de la Liceul de Coregrafie din Cluj, absolventă a Şcolii de Arte Satu Mare, Sergiu Giraţi şi Flavia Ungur. Spectacolul a avut mai multe părţi în cadrul cărora au dansat cei 135 de cursanţi. De menţionat faptul, că în acest an au fost doi băieţi, care au participat la spectacolul de balet, aceştia fiind Sergiu Giraţi, în triplu rol, de vânător, greier şi prinţi, şi Nicolas Alcazar în rolul şoricelului.

  La finalul spectacolului, preşedintele CJ, Adrian Ştef, a ţinut să îi felicite pe cei din conducerea Şcolii de Arte Satu Mare pentru ceea ce fac pentru copiii sătmărenilor. „Este un eveniment pe care îl aşteptăm în fiecare an, şi tocmai de aceea mă simt deosebit de onorat că pot să fiu astăzi alături de dumneavoastră, din nou. Este un eveniment în care în rolul principal sunt copiii noştri. Vreau să îi felicit pe aceşti minunaţi copii. Nu în ultimul rând să îi felicit pe profesorii coordonatori Gabriela Tănase şi Maria Varga”, a declarat Adrian Ştef.

  În semn de recunoştinţă pentru activitatea desfăşurată pe parcursul anului şcolar, preşedintele Consiliului Judeţean i-a oferit profesoarei de balet Gabriela Tănase un superb buchet de flori din partea instituţiei pe care o reprezintă. Totodată, cursanţii secţiei de balet ai Şcolii de Arte Satu Mare au primit câte o diplomă de merit din partea profesoarei Gabriela Tănase. La rândul ei, conducerea Şcolii de Arte Satu Mare a mulţumit Consiliului Judeţean Satu Mare pentru sprijinul acordat în realizarea acestui spectacol, dar şi Teatrului de Nord Satu Mare, directorului general Vasile Ţăranu şi directorului executiv Andrei Mihalache, pentru ajutorul dat în realizarea evenimentului.
  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img