More


  Spectacol dedicat persoanelor cu dizabilităţi la Satu Mare

  =

  spectacol

  Persoanele cu dizabilităţi din judeţul Satu Mare au beneficiat ieri de un spectacol intitulat “Depăşeşte-ţi barierele pentru o integrare activă în societate”, organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare. Este al doilea spectacol de acest gen organizat în cadrul proiectului “Adaptabilitate – Şansa la o viaţă activă”.

  Bariere de comunicare, depăşite
  În deschiderea spectacolului, desfăşurat în sala mică de spectacole a Casei de Cultură, directorul DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoş, a mulţumit tuturor partenerilor implicaţi în implementarea proiectului, şi anume Consiliului Judeţean, Asociaţiei Profesionale Neguvernamentale de Asistenţă Socială (ASSOC), precum şi Centrului de Cercetare şi Formare a Universităţii de Nord Baia Mare.

  Făcând referire la beneficiarii proiectului, Mariana Dragoş i-a îndrumat pe sătmăreni să depăşească barierele de comunicare faţă de persoanele cu dizabilităţi. “Cred că noi, ca specialişti, avem multe de învăţat în urma acestui proiect. Să depăşim cu toţii barierele de comunicare şi să-i încurajăm pe cei cu dizabilităţi pentru a avea o viaţă activă. Acesta a fost şi scopul proiectului implementat de instituţia noastră în două judeţe”, a mai arătat Mariana Dragoş, care a transmis şi mesajul conducerii Consiliului Judeţean.

  Directorul DGASPC a mai precizat că, tot în cadrul proiectului, la Satu Mare va fi deschis primul centru de adaptare a autoturismelor persoanelor cu dizabilităţi care va deservi întreaga regiune de Nord-Vest.

  Spectacol apreciat
  Spectacolul a început cu piesa de teatru “Prietenie deosebită” prezentată de elevii Şcolii de Arte Satu Mare, după care elevul aceleiaşi şcoli, Casian Moise, le-a oferit spectatorilor un recital de muzică uşoară. În continuare, Teatrul de păpuşi “Spiriduş” a prezentat o scenetă, urmată de spectacolul de varietăţi “Nu călcaţi în piuneze”, prezentat de trupa de teatru pentru tineret ARTTIS a Asociaţiei “Rovenio”. La final, Royal Dance Satu Mare a prezentat un frumos spectacol de coregrafie de dans sportiv. Evoluţia artiştilor a fost apreciată de spectatori şi răsplătită cu aplauze.

  Proiectul “Adaptabilitate – Şansa la o viaţă activă” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeşte în Oameni!”. Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului la piaţa muncii prin creşterea capacităţii a 140 de persoane cu dizabilităţi de a-şi găsi un loc de muncă. Cele 140 de persoane cu dizabilităţi beneficiază de un program integrat de dezvoltare a capacităţilor, competenţelor şi deprinderilor profesionale, cunoştinţelor şi stimei de sine. De asemenea, proiectul îşi propune deschiderea primului centru de accesibilizare şi adaptare care să furnizeze măsuri integrate ce vor permite realizarea de adaptări pentru transportul şi accesul persoanelor cu dizabilităţi.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img