More


  Stimulente pentru angajatorii care încadrează absolvenți

  =

  ajofm

  Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată absolvenți ai unor instituții de învățământ primesc subvenții lunare acordate de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare.

  Subvenția se acordă angajatorilor timp de 12 luni pentru fiecare absolvent angajat, condiția fiind ca aceștia să fie înscriși ca persoane în căutarea unui loc de muncă la agenția județeană sau punctele de lucru. Astfel, potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, pentru fiecare absolvent încadrat în muncă, angajatorii vor primi 500 lei, pentru absolvenții ciclului inferior al liceului sau ai școlilor de arte și meserii; 600 lei, pentru absolvenții de învățământ secundar superior sau învățământ postliceal şi 750 lei, pentru absolvenții de învățământ superior.

  Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată absolvenți din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevăzute mai sus, dar timp de 18 luni. De stimulentele financiare menționate beneficiază angajatorii care încadrează absolvenți fără raporturi de muncă sau serviciu la data absolvirii studiilor, precum și cei care încadrează absolvenți de studii superioare care nu au promovat examenul de licență. În acest scop, angajatorii trebuie să încheie o convenție cu AJOFM, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.

  Angajatorii sunt obligați să mențină raporturile de muncă sau serviciu ale absolvenților încadrați în condițiile de mai sus, cel puțin 18 luni. În această perioadă, absolvenții pot urma o formă de pregătire profesională, organizată de către angajator, ale căror costuri pot fi suportate din bugetul asigurărilor pentru șomaj. De asemenea, agenţii economici care mențin raporturile de muncă sau de serviciu după termenul de 18 luni primesc, pentru fiecare an de continuitate a acestor relații, un ajutor financiar egal cu suma aferentă contribuțiilor sociale datorate pentru aceste persoane și virate conform legii.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img