More


  Tâlharii reintră în acţiune în Satu Mare

  =

  talharie

  Tâlharii au început din nou să-şi facă de cap prin judeţul Satu Mare. După o relativă acalmie, din februarie până în iunie, în cursul săptămânii s-au înregistrat trei tâlhării. Autorul a două dintre ele este un adolescent în vârstă de numai 16 ani. Cea de-a treia tâlhărie a fost comisă de un certezean în vârstă de 50 de ani care, sub ameninţarea cuţitului, a sustras un autoturism. În cursul acestui an, în judeţul nostru au mai fost înregistrate două tâlhării în luna februarie, ambele comise în municipiul Satu Mare, şi una la Carei.

  Adolescentul tâlhar de la Carei
  Vinerea trecută, un adolescent în vârstă de 16 ani a tâlhărit în Parcul Dendrologic din Carei un minor în vârstă de 16 ani, căruia i-a sustras un aparat wireless. Poliţiştii au stabilit că acelaşi adolescent a mai comis o tâlhărie cu două zile înainte, pe strada Ignişului din Carei, când a ameninţat cu acte de violenţă un copil de 14 ani, obligându-l să-i dea suma de 3 lei. Îngrijorează vârsta fragedă la care adolescentul s-a apucat de tâlhărie, alegându-şi victimele din rândul celor mai mici decât el.

  Tâlhar beat şi fără permis la volan
  Cu o zi înainte, un certezean a fost deposedat de către un consătean, în vârstă de 50 de ani, sub ameninţarea unui cuţit, de cheile autoturismului său marca Dacia. Ba chiar mai mult, tâlharul a condus autoturismul cu toate că nu poseda permis de conducere. Oamenii legii l-au supus pe acesta testării cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  Vârstnic tâlhărit de doi minori
  La sfârşitul lunii februarie, în municipiul Satu Mare s-au înregistrat alte două cazuri de tâlhărie. Astfel, poliţiştii sătmăreni au fost sesizaţi de către un bărbat în vârstă de 65 de ani, despre faptul că, în timp ce urca scările blocului în care domiciliază, a fost lovit de către persoane necunoscute cu pumnii în spate și cap, fiindu-i ulterior sustras telefonul mobil din buzunarul hainei. Autorii au fost identificați în persoana a doi minori cu vârste de 17 şi 15 ani. Prejudiciul în valoare de 250 lei a fost recuperat și restituit părții vătămate, iar cei doi minori alegându-se cu dosare penale pentru săvârşirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

  Deposedată de poşetă prin forţă
  Tot la sfârşitul lunii februarie, o sătmăreancă în vârstă de 36 de ani a anunţat Poliţia Municipiului Satu Mare despre faptul că, în timp ce se deplasa pe Bulevardul Henri Coandă, a fost deposedată prin violență de poșeta în care se afla o tabletă marca Samsung Galaxy, un portmoneu cu bani și alte obiecte personale, în valoare totală de 450 lei, de către o persoană pe care o cunoștea din vedere. Oamenii legii au identificat autorul, în persoana unui sătmărean în vârstă de 30 de ani. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit părții vătămate.

  Şi tâlhărit, şi agresat
  O altă tâlhărie a avut loc în 12 ianuarie 2015 la Carei. Victima a reclamat că în timp ce se afla la o masă din incinta unui bar împreună cu un bărbat în vârstă de 42 de ani, pe care-l cunoștea, bărbatul i-ar fi sustras din buzunarul gecii suma de 680 euro. Când partea păgubită a observat ce se întâmplă l-a prins pe bărbat de mână, iar acesta l-a împins. În bar se afla şi fratele agresorului, care a împins la rândul său victima. Victima a fost ameninţată cu un briceag de cei doi fraţi, care au plecat apoi cu banii.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img