More

    Ziua Internaţională a Mediului, marcată la Satu Mare

    mediu

    Agenţia pentru Protecţia Mediului a organizat ieri o suită de evenimente dedicate Zilei Internaţionale a Mediului. Cu această ocazie, au fost premiaţi câştigătorii concursului „Ne jucăm şi reciclăm” adresat preşcolarilor, dar şi ai concursului ”Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”, adresat elevilor.

    Spectacol pentru cei mici
    Manifestările au debutat cu un simpozion dedicat Zilei Internaţionale a Mediului desfăşurat la Casa Verde din Grădina Romei, după care au fost evaluate portofoliile realizate de educatoare. S-a trecut, apoi, la premierea celor mai buni preşcolari care au participat la concursul „Ne jucăm şi reciclăm”. La această competiţie s-au înscris 37 de grădiniţe din judeţ care au colectat cât mai multe baterii folosite.

    Primul loc la acest concurs a fost cucerit de Grădiniţa Beltiug, care a primit un panou solar. Locurile următoare au fost ocupate, în ordine, de Grădiniţa nr. 6 Satu Mare, Grădiniţa „Voinicelul”, Grădiniţa Odoreu şi Grădiniţa „Guliver”. Aceste grădiniţe au primit câte un voucher de diferite valori pentru organizarea unor excursii cu cei mici. De asemenea, a fost premiat şi un copil de doar patru ani şi jumătate de la Grădiniţa „Voinicelul” care a adunat peste 3.500 de baterii folosite.

    După festivitatea de premiere, desfăşurată în Grădina Romei, a urmat un spectacol pentru cei mici. Aceştia au fost implicaţi în a sărbători şi Copacul Vieţii, unde fiecare copil şi-a lăsat amprenta palmei sale.

    Şi cei mari au fost premiaţi
    După amiază, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos” a avut loc premierea celor mai bune echipe din cadrul concursului „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”, ajuns la cea de a X-a ediţie, şi ultima. „La propunerile cadrelor didactice şi a elevilor, anul viitor vom organiza o altă competiţie de mediu. Aceasta a ajuns la a X-a ediţie şi considerăm că a fost suficient”, a precizat directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta.

    În acest an, la acest concurs s-au înscris 36 de şcoli. Câştigători au fost desemnaţi cei de la Liceul „Ham Janos”, care au primit din partea sponsorilor 20 de biciclete. Locurile următoare au fost ocupate de Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Valea Vinului” şi Şcoala Gimnazială Craidorolţ, ai căror elevi vor beneficia de o excursie în Ungaria şi de o plimbare cu vaporaşul pe râul Someş pe partea navigabilă a acestuia din ţara vecină până la vărsarea sa în Tisa.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE