More


  Ziua Universală a Iei, sărbătorită miercuri la Negrești-Oaș

  =

  ie

  Negreștenii sunt invitați să participe miercuri, 24 iunie, la manifestările organizate de Ziua Universală a Iei, care se vor desfășura la Muzeul în aer liber al Țării Oașului. Manifestările vor începe la ora 17.00 după următorul program: muzică populară oşenească cu Maria Tripon, Vasile Solomon, Ioan Rus și Ansamblul folcloric „Sânzienele”, moment folk cu George Palfi, parada iilor prezentată de elevii de la Liceul Tehnologic „Ioniţă G. Andron”, parada costumelor oşeneşti prezentată de elevii de la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş și expoziţie meşteşugărească cu Mare Ana, Poptile Maria, Finta Maria şi alţii. Toți cei care vor purta ie sau cămaşă oşenească vor putea vizita gratuit Muzeul miercuri între orele 9.00 şi 17.00.

  Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș și Muzeul Țării Oașului. Parteneri sunt Asociația Cultural-Patriotică ”Avram Iancu”, Liceul Tehnologic Ioniță G. Andron, Liceul Teoretic, Casa Orășenească de Cultură și Biblioteca Orășenească.

  Ziua universală a iei tradiţionale româneşti a fost celebrată, începând din anul 2012, la iniţiativa comunităţii on-line „La Blouse Roumaine”, în prezent fiind sărbătorită de românii de pretutindeni, în 24 iunie, de Sânziene.

  Muzeul Ţării Oaşului are în colecţie peste 250 de piese (cămeşi femeieşti oşeneşti) de mare varietate și se alătură acestei iniţiative lăudabile de promovare a patrimoniului cultural românesc şi a valorilor tradiţionale ale poporului român.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img