More  VEZI aici toate DECIZIILE ADUNĂRII GENERALE ale AJF Satu Mare!

  - Advertisement -

  ajf

  Mult așteptata Adunare Generală a AJF-ului sătmărean a avut loc sâmbătă la sediul de pe Aurel Vlaicu. Reprezentanții fotbalului județean au ținut să fie prezenți în număr mare pentru a afla noutăți referitoare la noul sezon.

              Ședința a început cu un moment de reculegere în memoria fostului nostru coleg din presa sportivă, Janos Romasz care s-a stins din viață pe 21 iulie.

              Astfel, cel mai important punct a fost stabilirea datelor de începere a noilor sezoane din ligile sătmărene. Liga a IV-a Elite, competiția supremă, Liga a IV-a și Liga a V-a vor debuta pe 30 august și se vor încheia în jurul datei de 22 noiembrie, iar în Elite și eșalonul cinci va avea loc o etapă intermediară până la 10 septembrie.

              Liga a IV-a Elite va avea 14 echipe, din care vor lipsi campioana FC Olimpia II, nou-promovata Energia Negrești și Schwaben Cămin. Dar locul acestora au fost luate de Victoria Carei, Crasna Moftinu Mic și retrogradata Unirea Tășnad. Astfel, lista echipelor din elită este următoarea: Someșul Oar, Victoria Carei, Talna Orașu Nou, Recolta Dorolț, Turul Micula, Sportul Botiz, Voința Doba, Viitorul Vetiș, Crasna Moftinu Mic, Luceafărul Decebal, Unirea Tășnad, Fortuna Căpleni, Știința Beltiug și Șoimii Mădăras.

  Liga a IV-a cu două serii

              Liga a IV-a va avea și în noul sezon două serii cu 12 echipe. Din seria A fac parte Energia Negrești, Dacia Medieșu Aurit, AS Livada, Someșul Cărășeu, Someșul Odoreu, Unirea Păulești, Prietenia Crucișor, Voința Lazuri, Ugocea Porumbești, Victoria Apa, Viile Satu Mare și Dari Lipău, iar din seria B Victoria Petrești, Frohlich Foieni, Voința Babța, Unirea Pișcolt, Real Andrid, Stăruința Berveni, Schamagosch Ciumești, Schwaben Cămin, Recolta Sanislău, Viitorul Lucăceni, Olimpia Domănești și Vulturii Santău.

  Liga a V-a cu o serie

              De această dată, Liga a V-a va avea o singură serie. Propunerea reprezentantului celor de la Venus Dumbrava, cu privire la faptul că eșalonul cinci ar trebui întărit a dus la votarea ligii cu o singură serie. Sunt înscrise până acum 17 echipe, însă aici mai pot apărea nume noi. Deocamdată fac parte din Liga a V-a: Olimpia Căuaș, AS Ghenci, Chesi Hodod, Victoria Tiream, Dacia Supur, Crasna Craidorolț, Gloria Moftinu Mare, Platanul Marna, Kneho Urziceni, Speranța Halmeu, FC Certeze, Venus Dumbrava, Unirea Bercu, Egri Sasok Agriș, Înfrățirea Tarna Mare și Voința Sătmărel.

              Referitor la Cupa României, noul sezon va avea două etape în acest an, în septembrie și octombrie.

              Un lucru propus și votat, apreciat de majoritatea echipelor a fost reducerea numărul cadeților din campionatele de seniori. Așadar, nu vor mai fi obligatorii doi cadeți, din acest sezon se va juca doar cu unul (născut în 1993), însă va exista în continuare obligativitatea utilizării unui junior (născut 1997).

              Ca și o noutate, în campionatele de juniori, înaintea fiecărei partide, jucătorii se vor prezenta la confruntare, alături de arbitrii și oficialii celor două echipe. Iar acei juniori care nu vor trimite la AJF până la începutul campionatului o copie după certificatul de naștere, nu vor avea drept de joc. Această decizie este obligatorie pentru a trece în sistemul computerizat fiecare jucător, pentru evidența în ceea ce privește numărul de cartonașe și altele.

              Au fost clarificate și situațiile meciurilor amânate. S-a decis ca partidele trebuie disputate în cel mult 21 de zile de la amânare, iar în ultimele șase etape nu se vor accepta amânări de meciuri.

              Comitetul Executiv, din care fac parte Zoltan Boroș de la Olimpia Domănești, Alexandru Vincze de la Recolta Dorolț și Vasile Zah – Venus Dumbrava va trage la sorți țintarul celor trei ligi în perioada următoare.

              Au primit premii speciale din partea AJF-ului, titlul de fair-play Luceafărul Decebal și Unirea Tășand, iar anul viitor echipele vor vota câștigătoarele sezonului viitor.

  liga4elite

  Excedent bugetar

              Ditrectorul AJF, Ovidiu Mazilu a prezentat raportul Comisiei de Cenzori, adică veniturile şi cheltuielile asociației pe anul 2014. S-a încasat suma totală de 133.896 de lei, din care, cheltuielile au fost de 85.052 lei. Iar diferența de 48.844 de lei a fost folosită pentru plata unor datorii mai vechi. Iar în acest moment, AJF Satu Mare nu are datorii față de stat sau terțe firme sau persoane. Delegatul vicecampioanei, Ioan Răcșan a venit cu propunerea ca fiecare club să achite până la startul noului sezon măcar 10% din datorii.

              La ședință a participat și directorul DJST Satu Mare, Virgil Dragoș, care a cerut, ca oficial al Comisiei de Antiviolență în Sport să manifeste o toleranță la meciurile de fotbal, pentru a preîntâmpina actele de violență. A reamintit că, legea 4/2008 îi obligă pe reprezentanții cluburilor să asigure un climat de fair-play.

              Iar conform bilanțului, sezonul trecut a fost unul cu mai puține acte de violență la meciurile de fotbal din județ. Virgil Dragoș le-a cerut celor prezenți să “educe“ sportivii și chiar suporterii pentru a avea un comportament civilizat la meciuri, după care au fost împărțite afișe care îndeamnă la fair-play, care trebuie lipite în loc vizibil la vestiare și la terenurile de fotbal.

              Senatorul Csaba Pataki, și el prezent la eveniment, a cerut conducătorilor echipelor ca meciurile din campionatele județene să redevină o sărbătoare a familiilor din localitate. A mai amintit și de faptul că în ultimele șase luni s-a lucrat foarte mult la modificarea legii sportului, pentru ușurarea finanțărilor către asociațiile sportive din bani publici.

              Președintele AJF, Ștefan Szilagyi i-a cerut senatorului Pataki să facă lobi în cadrul Consiliului Județean, cerând sprijinul din partea acestora pentru a ajuta cu bani echipele de fotbal. Și a dat exemple județele Sălaj sau Alba, acolo unde C.J. alocă un total de 400.000 de lei pentru organizarea meciurilor.

              Nu a lipsit ecusonul FIFA Istvan Kovacs, președintele Comisiei județene de arbitri care a vorbit despre cursurile orgaizate pentru arbitri, iar ca obicetiv, a stabilit ca în 4-5 ani, Satu Mare să aibă din nou fluierași promovați în eșaloanele superioare.

              În ceea ce privește situația arbitrilor pe 2014, Ovidiu Mazilu a precizat că au promovat 40 de stagiari care au debutat deja în Liga a V-a sau a IV-a. În categoria a doua au promovat 14, iar în categoria întâi un număr de zece arbitri. În urma cursurilor CCA, în Liga a III-a a promovat Szabolcs Kovacs, iar în programul național pentru tinere talente a fost monitorizat și ulterior promovat arbitrul asistent tot din Carei, Tamas Kopriva. Iar arbitrul FIFA Istvan Kovacs a promis că, împreună cu AJF, vor achiziționa pentru toți fluierașii din județ echipamente Adidas.

              Președintele Comisiei de Juniori, Dorel Ziman a vorbit despre sezonul trecut din punct de vedere al tinerelor talente și a prezentat campioanele.

  Președintele Comisiei tehnice, Gheorghe Cionca a lipsit din motive medicale, iar vicepreședintele Mihai Sabău Svegler a prezentat cursurile care vor fi obligatorii pentru toți antrenorii și se va înființa un corp de instructori licențiați de FRF.

              Vicepreședintele AJF-ului, Zoltan Pataki a cerut cluburilor să numească o persoană care să fie responsabil de relația cu AJF-ul pe întreg campionatul, pentru că, în caz contrar, cum a fost sezonul trecut, din cauză că aceste reprezentant s-a tot schimbat, nu a existat o evidență clară a cartonașelor și a suspendărilor, astfel o mulțime de partide s-au pierdut la masa verde.

  Propuneri de dezafiliere

              Un număr de 11 asociații sportive au fost propuse pentru dezafiliere pentru lipsă de activitate în ultimii ani: Minerul Turț, Gama Homorade, Băile Termale Acâș, Șoimii Tătărești, AS Mobila Satu Mare, AS Lebăda Scărișoara-Nouă, AS Scărișoara, AS Săcășeni, Sport Club Domănești, Someșul Oar II și Olimpus Negrești-Oaș.

  Premii pentru campioane și golgeteri

              Au fost premiați golgeterii ediției trecute dar și campioanele din sezonul încheiat acum aproape două luni. Astfel, golgeterul Ligii a IV-a Elite, Gheorghe Ghiriti de la Talna Orașu Nou a primit distincția pentru cele 31 de reușite. La juniori A 1 golgeter a ieșit Adrian Boveanu de la Viitorul Vetiș cu 35 de goluri. Victoria Apa dă golgeterul seriei A din Liga a IV-a, Mircea Silaghi – 19 goluri, în timp ce în seria B Robert Paskuly de la Schamagosch Ciumești e omologul din seria B, cu același număr de reușite. La juniori, în seria A golgeter a fost Gabriel Puiu de la Someșul Odoreu, iar în seria B Jacint Juhasz de la Fortuna Căpleni, ambii cu 36 de reușite. În Liga a V-a, Stelian Câmpan (AS Ghenci) și Elek Simon (Viitorul Viile Satu Mare) au fost în topul marcatorilor, cu 19, respectiv 34 de goluri marcate în sezonul trecut.

              Iar la final, toți cei prezenți au servit câte o băutură răcoritoare și au servit dintre delicatesele oferite de conducerea AJF-ului sătmărean.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts