More


  Alex Negrea, campion cu juniorii lui Augsburg în Bundesliga-U17!

  - Advertisement -

  nat

  Sătmarul continuă să surprindă, fotbalistic vorbind, şi să ne ofere jucători talentaţi ce ajung încet în atenţia loturilor naţionale de juniori.

  Tillinger, Chivari, Kanalos sau Silaghi au ajuns la loturile de juniori de la Olimpia sau LPS în acest an iar mai nou apar jucători cu origini sătmărene, legitimaţi în Germania, ce impresionează şi intră în atenţia oficialilor FRF.

  După cazul lui Dominik Wieland de la Ingolstadt, jucător cu origini la Moftinu Mare convocat la naţionala U17, acum a apărut un nou puşti sătmărean legitimat tot la un club din Bundesliga.

  nationala

  Alex Negrea e născut în 1998 şi evoluează la FC Augsburg.

  În acest an a câştigat Bundesliga la nivelul juniorilor U 17 iar acest lucru i-a adus şi o primă convocare la Naţionala U 18 a României. A jucat în amicalele cu Croaţia şi se pare că a reuşit să impresioneze.

  Alex Negrea e un jucător de bandă stânga, poate evolua atât fundaş cât şi mijlocaş şi a ajuns în Naţionala României după ce oficialii de la FRF l-au chemat la teste la Bittburg.

  Alex a ajuns împreună cu părinţii săi în Germania în 2010. A apucat să se iniţieze în fotbal la Satu Mare, alături de Dacian Nastai.

  În 2010 a mers la Augsburg la o selecţie . „ A fost o acţiune a lor. Talent Tag iar din 60 de copii urmau să fie reţinuţi doar trei care să rămână în club. După mai multe teste şi probe doar Alex a rămas în atenţia clubului din acei copii. Am progresat şi anul acesta cu el în echipă Augsburg a câştigat Bundesliga la juniori U 17.Iar din acest sezon a fost promovat la U 19 iar campionatul, Bayerliga va începe în acest week end” ne-a spus Tudor Negrea, tatăl jucătorului.

  Acesta e conştient că Alex Negrea are nevoie de multă muncă şi de ceva şansă pentru a ajunge la un nivel ridicat. „ Suntem aproape, mai avem un pas de făcut. Acum sunt bucuros că deşi Alex are doar 17 ani cei de la club l-au inclus în lotul U 19. Avem şansa să fim la Augsburg, un club extrem de serios ce joacă în Europa League anul acesta şi a terminat sezonul pe locul cinci în Bundesliga. Ne dorim să ajungă şi Alex la echipa mare într-o zi” ne-a povestit Tudor Negrea, un tată extrem de mândru şi fericit de realizările de până acum ale fiului său.

  Iar la final Tudor Negrea a ţinut să îşi salute prietenii din Satu Mare şi în special pe Dacian Nastai, primul antrenor al lui Alex…  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img