More


  Apicultor atacat de albine la Tăşnad

  =

  stup1

  Un apicultor din Tăşnad a fost la un pas de moarte după ce a fost atacat de albine în timp ce încerca să colecteze miere.

  Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost solicitat joi, în jurul orei 11.00, să intervină la un incident petrecut la Tăşnad unde un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost înţepat de albine, care se afla în stare de inconştienţă şi stop respirator. La locul solicitării, echipajul medical de urgenţă cu asistent a găsit pacientul în stop cardio-respirator. Ambulanţierii încep manevrele de resuscitare şi a solicitat un echipaj cu medic de la staţia centrală Satu Mare.

  Echipajul cu asistent efectuează manevre de resuscitare a pacientului (efectuează protezarea căii aeriene, ventilează pe balon pacientul şi porneşte cordul prin administrare de medicamente), astfel încât după sosirea echipajului cu medic au fost făcute eforturi pentru stabilizarea pacientului. În cele din urmă, pacientul a fost stabilizat şi a fost transportat la Urgenţe cu tensiune arterială măsurabilă şi ventilat mecanic.

  Din afirmaţiile aparţinătorilor reiese că pacientul era alergic la înţepătura de albine dar cu toate acestea el a fost cel care a recoltat mierea de albine, familia deţinând câţiva stupi.

  Tot joi, o ambulanţă cu asistent care transporta un pacient internat în Spitalul Judeţean Satu Mare la o clinică din Cluj, pe raza localităţii Zimbor întâlneşte un accident rutier la care încă nu au ajuns forţele de intervenţie. Pacientul, un bărbat de 77 ani, pieton lovit de maşină, este găsit în stop cardio-respirator. Asistentul a efectuat imediat manevre de resuscitare (compresii toracice, intubaţie orotraheală, acces venos periferic) până la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD Sălaj care a continuat manevrele de resuscitare.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img