AugustFest debutează duminică cu un concert de fanfară

Concert-Fanfara-press

Cea de-a opta ediție a Festivalului AugustFest debutează duminică cu un concert extraordinar de fanfară în aer liber. Timp de opt zile, în perioada 2-9 august 2015, careienii și toți cei care vor vizita orașul vor avea ocazia de a se relaxa și distra la evenimentele care vor avea loc în cadrul Festivalului AugustFest, organizat de Direcția de Cultură Carei, Centrul Cultural Carei cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Carei. Vor avea loc evenimente diverse, de la spectacole de muzică ușoară, muzică de fanfară, jazz, dixieland și muzică de petrecere, demonstrații de dans modern, competiții sportive și expoziții de artă fotografică. Evenimentele, care se vor desfășura în Parcul Dendrologic, vor avea loc la scena amplasată lângă manej (intrarea în parc dinspre Policlinică). Intrarea la evenimente este liberă.

Vă amintim programul și locația pentru primele patru zile de festival:

Duminică, 2 August – Amfiteatru (lângă magazinul Oțelul), ora 20.00
Concert de Fanfară Dirijor: Czier Zsolt

Festivalul va fi deschis pe acordurile muzicii de fanfară. Fanfarele reunite având în componență 70 de tineri muzicieni care provin din localitățile situate în vecinătatea Careiului și din Nyírbátor au pregătit un program muzical care va dura aproximativ o oră. Repertoriul va cuprinde atât piese consacrate din repertoriul clasic, piese în ritm de polka, cât și prelucrări după șlagăre cunoscute de muzică ușoară. Conducerea muzicală îi aparține lui Czier Zsolt.

Luni, 3 August – Parcul Dendrologic, ora 20.00
Recital extraordinar Budapest Ragtime Band (Jazz&dixieland)

Budapest Ragtime Band s-a înființat în 1980, la inițiativa câtorva absolvenți ai facultăților de muzică, specializarea jazz și muzică clasică. Aceștia au adăugat stilului cunoscut de interpretare a partiturilor pentru pian, intitulat Ragtime, idei îndrăznețe și elemente sonore originale, adoptând un stil propriu. Instrumetele folosite de aceștia sunt: contrabasul, xilofonul, trombonul, trompeta, tobele, pianul, clarinetul și vioara. Evident, membrii formației interpretează și vocal o serie de piese din repertoriu.
Treptat, alături de șlagărele nemuritoare de jazz și dixieland, aceștia au introdus în repertoriu parodii muzicale unice în lume, adaptări în stil comic a unor șlagăre și cântece de operă renumite.
În anul 1984 a fost lansat primul material discografic propriu al formației, intitulat “Ragtime”. După acesta au mai urmat alte șapte albume și 3 LP-uri, iar în momentul de față lucrează la un nou album. Formația a participat la o serie de festivaluri de renume în diverse locații ale lumii, precum Europa, America, Mexic sau Insulele Canare. Scopul lor nu este doar acela de a promova și păstra stilul muzical ragtime, ci și crearea unei atmosfere de bună dispoziție la cel mai înalt nivel, pentru un public din ce în ce mai variat care să cuprindă persoane de toate vârstele.
Au colaborat cu artiști de renume mondial, precum: Dave Brubeck, Chris Barber, Clark Terry, John Scofield, Johhny Griffin.
În prezent, formația are în componență opt membri. Gayer Ferenc – conducător muzical, contrabas; Széki József – xilofon,voce; Kiss Bálint – trombon; Csárics Sándor-trompetă; Weszely János – tobe; Stein Ferenc – pian; Novák Péter – clarinet; Kovács Ferenc – trompetă; voce, vioară – solist permanent.

Marți, 4 August – Parcul Dendrologic, ora 17.00
Dansuri țigănești

Parcul Dendrologic, ora 20.30
Recital extraordinar Petrică Mureșan – cântece de voie bună

Cunoscutul interpret de muzică populară și de petrecere Petrică Mureșan s-a născut la Medieșu Aurit. A început să cânte la 19 ani, lucrând în paralel la una din cele mai mari fabrici de prelucrare a lemnului din Satu Mare, pentru a-și întreține familia. În anul 2000 devine membru al ansamblului folcloric “Cununița” din Satu Mare , cu care colaborează timp de aproape 7 ani și alături de care participă la spectacole și filmări, lucru care îl ajută să dobândească experiență în domeniul artistic.
A studiat în cadrul Universității de Arte “Vatra” din Baia Mare , Facultatea de Muzică, sectiunea canto, fiind declarat mai tarziu , unul dintre studentii model, care fac cinste facultatii.
A participat la mai multe festivaluri concurs de muzica populara:” Vara, vara, primavara” de la Sibiu, “Mândre-s cântecele noastre” emisiune concurs Romantica TV, iar la festivalul bistrițean “De Ispas la Năsăud” 2007 a obținut marele premiu.
A înregistrat până în prezent două materiale discografice: “Când mă duc în sat acasă “ și “Să dai Viață”, de care este foarte mândru.

Miercuri, 5 August – Parcul Dendrologic, ora 20.00
Gala Dansului Careian

Spectacol de dans modern, sportiv și de societate cu formațiile Magic Dance (Centrul Cultural), Club Dance (Clubul Elevilor) și Lead & Follow. Instructori: Raluca Păvăluc, Cătălina Curceanu și Bagosi Zoltán
Organizatorii își rezervă dreptul de a face modificări în program.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Guvernul ia în calcul revenirea la starea de urgenţă. SURSE

Potrivit unor surse Adevărul, la propunerea medicilor, Guvernul Orban ia în calcul reintroducerea stării de urgenţă în zonele în care s-au înregistrat foarte multe...

Marcel Ciolacu, despre legea carantinării şi izolării. “Nu putem vota această lege. Am o dezamăgire personală faţă de Klaus Iohannis”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat, luni, că parlamentarii social-democraţi nu vor vota în Senat “până când prim-ministrul şi ministrul Sănătăţii nu...

Gabriel Leș: Legea privind carantinarea și este o aberație juridică

Senatorul PSD de Satu Mare, fostul ministrul al Apărării, Gabriel Leș, spune că Legea privind carantinarea și izolarea pe care guvernul Orban o vrea...

Marcel Ciolacu: “Când vom depune moţiunea, ea trece 100%. În acest moment avem 204 voturi”

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit luni pentru a discuta felul în care parlamentarii partidului vor vota în privinţa legii carantinării, iar la sfârşitul...

Handicapat… pe jumătate

Este greu de răspuns de ce parchează unii peste linii, așa cum se vede în imaginea alăturată publicată de activiștii de la DriversSM. Desigur,...