Campionatul de buggy şi truggy, o reuşită!

bug1

Timp de trei zile, minicircuitul amenajat în parcarea unui supermarket din oraş a fost gazda, în premieră, a Campionatului Naţional de Automodelism la secţiunile buggy şi truggy, atât la seniori cât şi la juniori. Organizator principal a fost Clubul Sportiv de Modelism Nitro-Mania Satu Mare împreună cu federaţia de specialitate.

Aproximativ 30 de “piloţi“ iscusiţi în a mânui maşinuţele şi telecomenzile au oferit spectacol pe un circuit off-road pregătit aşa cum se cuvine. Iar după trei zile de concursuri, s-a tras linie şi s-au întocmit clasamentele.
Clubul sătmărean i-a avut ca reprezentanţi, la seniori pe Attila Miklovics, care este şi preşedintele Nitro-Mania, Tinu Tuns şi Marius Cosma.

Iar la juniori, au urcat pe podium Norbert Balogh şi Gabriel Petrişor. Festivitatea de premiere a fost oficiată de vicepreşedintele clubului, Cosmin Miclăuş, alături de subprefectul Tamas Altfatter.

bug

Premiile au constat în cupe, medalii, diplome, dulciuri şi bineînţeles şampanie, pentru cei mici, fără alcool.
La final, Cosmin Miclăuş s-a arătat mulţumit de reuşită şi a promis că va organiza şi o cupă a presei pentru a vedea dacă reprezentanţii mass-media se pot întrece cu maşinile special pregătite. “Este pentru prima dată în istorie când avem un astfel de concurs de anvergură la Satu Mare. Am avut aproximativ 30 de participanţi care s-au întrecut timp de trei zile la Campionatul de Automodelism la secţiunile buggy şi trugyy, clasa 1/8, motoare termice. Sperăm ca şi la anul federaţia să ne dea spre organizare o astfel de etapă şi să punem umărul la o nouă reuşită. O să invit la un sfârşit de săptămână şi presa, să se întreacă cu astfel de maşini, dar cu motoare electrice nu termice“, a spus vicepreşedintele Clubul Sportiv de Modelism Nitro-Mania Satu Mare, Cosmin Miclăuş.

Attila Miklovics preşedintele clubului, ne declarat că se mândreşte cu faptul că la Satu Mare se află singura pistă permanentă de acest gen din ţară.

Aşadar, un sport nou, care prinde la Satu Mare, atât printre cei mici cât şi printre cei mari. Cui nu i-a plăcut să se joace în copilărie cu maşinuţele?

Merită felicitări toţi organizatorii, care au îndeurat zgomotele motoarelor, căldura mare şi oboseala pentru o reuşită de nota 10.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Razie între samsarii de mașini

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Satu Mare au acționat ieri, 12 iulie a.c., pentru prevenirea și...

Peste 9,500 de teste făcute la Satu Mare

La nivelul județului Satu Mare, în data de 13 iulie 2020, cu recomandare de izolare la domiciliu din partea Direcției de Sănătate Publică (DSP)...

Aproape 4.800 de persoane au intrat în țară prin vămile sătmărene în 24 de ore

În perioada 12.07.2020, ora 07:15 - 13.07.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 4794 persoane, dintre care...

Sătmărenii care intră în Ungaria, băgați în carantină

Prefectul Radu Bud a condus astăzi o ședință alături de reprezentanții structurilor M.A.I. în cadrul căreia s-a analizat gestionarea situației de alertă, în special...

Târg caritabil pentru Noel. Cum putem salva viaţa unui copilaş

Târg caritabil pentru Noel. Mai mulţi sătmăreni s-au mobilizat şi vor organiza un târg caritabil pentru Noel, micuţul de doar câteva luni care are...