More


  Cartea de Salvare la Bord, un ajutor pentru şoferi

  =

  acr

  Pompierii primesc un ajutor din partea celor de la Automobil Clubul Român. La sediul ACR din Satu Mare, directorul David Seletye, alături de inspectorul șef ISU “Someș” Satu Mare, col. Dan Gheorghe, au prezentat Cartea de Salvare la Bord, care nu este obligatorie şi este gratuită.

  Astfel, şoferii vor putea să își descarce de pe un site Cartea de Salvare la Bord ce dă informații echipajelor de descarcerare despre localizarea armăturilor cabinei, a rezervorului de combustibil, a bateriei și a eventualelor surse de foc. Potrivit unor studii realizate de ACR împreună cu Inspectoratele pentru Situații de Urgență, timpul de intervenție scade cu 30 de procente grație noilor Cărți de Salvare.
  “Este un proiect nou, menit să ajute şoferii, în cazul unor accidente şi implicit forţele de intervenţie să reducă timpul de scoatere a eventualelor victime dintre fiarele contorsionate. Această carte este gratuită şi nu este obligatorie, cum s-a auzit pe la colţuri, dar recomandată. Aceasta se descarcă gratuit, obligatoriu se imprimă color, după care vă prezentaţi la sediul nostru, de luni până vineri între orele 9-17, unde veţi primi un stiker care se poate lipi pe parbrizul maşinii. Astfel, în cazul unui accident, echipele de descarcerare vor şti că aveţi această carte de salvare, care este recomandat să fie păstrată în parasolarul de deasupra scaunului şoferului“, a completat Seletye. Implementarea Cărții de Salvare la Bord este apreciată și de conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență sătmărean.
  “Salutăm această iniţiativă. Noi suntem oricând pregătiţi să intervenim, avem echipamente ultramoderne, în pas cu ultimele tipuri de maşini. Această colaborare între ISU şi ACR este un real câştig pentru şoferi“, a completat inspectorul şef Gheorghe Dan.
  Aşadar, cartea nu este obligatorie prin lege dar se poate descărca gratuit de pe site-ul www.csb.acr.ro. Primul pas este alegerea mărcii de automobil după care imprimați, neapărat color pe o coală A4, modelul care corespunde vehiculului dumneavoastră. Cu aceasta trebuie să vă prezentați la sediul ACR pentru validare. Cei de la ACR vă vor da un abțibild pentru parbrizul mașinii care va arăta echipelor de intervenție că dețineți Cartea de Salvare la Bord. Aceasta trebuie păstrată la parasolarul șoferului.

  Rally Sprint în week-end
  Apoi, conferinţa de presă a continuat cu prezentarea etapei a patra a C.N. de Rally Sprint care va avea loc sâmbătă la Satu Mare. Penultima etapă, organizată de ACR Satu Mare, CS Auto-Karting Rider’s şi Primăria Satu Mare, se desfăşoară pe Bulevardul Transilvania. Concurenţii de la toate categoriile, care vor veni în număr mare la etapă vor începe înscrierile sâmbătă la ora 8.30, iar de la 11.00 primul echipaj va lua startul în concurs. Astfel, până la 19.30 vor fi închise porţiuni ale Bd. Transilvania şi străzile Petofi, Petru Bran, Bujorului, Alexiu Berinde şi Retezatului. Vor fi două manşe cronometrate, traseul are o lungime de 2,3 km de asfalt, însă cu multe viraje care vor pune la încercare şoferii.
  Ultima etapă a competiţiei va avea loc în luna noiembrie la Poligonul ACR, dar până atunci, directorul David Seletye ne promite alte competiţii, culminând pe 22 august cu Raliul Luna Şes, care anul trecut s-a bucurat de un real succes.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img