More


  Emanuel Gyenes, pe doi la prolog

  =

  gyenes

  Sibiul a fost marti gazda spectaculosului Prolog al celui mai dificil raliu hard enduro din lume. Traseul devenit foarte alunecos din pricina ploii a creat un pic de haos printre riderii de la clasa Bronze. Tot ei au fost si primii care au simtit ce inseamna un ”traseu fara fluenta” dar cu ritm sustinut.

  Cel mai bun rider roman a fost din nou satmareanul Emanuel Gyenes. Satmareanul a incheiat prologul pe poziţia secundă, respectiv pe trei la clasa Silver si a decis sa plece de pe aceeasi pozitie si in prima zi de munte din cel de al 12-lea sau Red Bull Romaniacs. De altfel acesta a fost si obiectivul lui Mani o clasare in primii trei. O evolutie buna a avut si Norbert Jozsa care a fost cronometrat cu al cincelea timp al clasei Silver.

  Walker a dominat intreaga cursa neavand practic adversar dupa ce Gomez a fost fortat sa incetineasca ritmul din pricina traficului. In spatele celor doi ruland in mare parte neprovocati de restul plutonului au fost Graham Jarvis si Paul Bolton (Marea Britanie). Angajati in cateva lupte directe pentru a treia pozitie a podiumului au oferit spectacol, iar in cele din urma, la finalul celor 15 minute +1 tur, castig de cauza a avut Jarvis. Bolton a mai castigat Prologul in 2013 si 2014. Pe cinci si sase la general s-au clasat Andreas Lettenbichler (Germania) si Chris Birch (Noua Zeelanda) ambii avand cazaturi care i-au scos din ritm. Surprizele au fost Manuel Lettenbichler (Germania) si Jonathan Richardson (Marea Britanie).
  Richardson s-a clasat al doilea la calificari devansand veterani precum Letti, Jarvis si Bolton. In finale s-a clasat al noualea, in timp ce Manuel, care a rulat ca din gura de sarpe fiind tot timpul in roata tatalui sau, a avut un duel direct cu veteranul Chris Birch si a fost nevoit sa se multumeasca cu locul sapte.
  Ieri, startul si finishul au avut loc la Sibiu, iar pe traseu, Mani a trebuit să parcurgă la clasa Silver 135 km. Iar astăzi, Red Bull Romaniacs consinuă cu următoarea etapă, prin împrejurimile Sibiului, acolo unde sătmăreanul va alerga 123 de km, ceea ce înseamnă că aproximativ 5 ore va sta in şaua motocicletei KTM de 300 cm cubi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img