More


  Expoziţie de icoane pe sticlă pictate de copii la Lipău

  =

  lipau

  Zeci de icoane pe sticlă pictate de copiii din Lipău au fost expuse ieri în biserica din lemn din localitate. Lucrările au fost admirate de numeroşii preoți invitați la vernisaj, dar și de localnici, cu toţii surprinși de talentul copiilor din localitate. La eveniment a fost prezent și inspectorul eparhial al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Gabriel Băban, care a transmis mesajul Preasfințitului Iustin Sigheteanul, episcopul vicar al Maramureșului și Sătmarului.

  Organizarea taberei de pictură de la Lipău a devenit deja o tradiție pentru parohia condusă de preotul Ioan Iederan. În fiecare vară zeci de copii se întâlnesc în curtea bisericii pentru a picta pe sticlă chipul sfinților Bisericii Ortodoxe. Acțiunea nu are doar rolul de a-i apropia pe tineri de biserică, dorindu-se a fi şi o alternativă de petrecere a timpului liber pe perioada verii, când unii dintre ei vin la Lipău în vacanță la bunici. În deschiderea vernisajului a luat cuvântul preotul paroh Ioan Iederan, care a vorbit despre dragostea cu care copiii au realizat lucrările. “ Vreau să vă mulțumesc pentru dragostea cu care ați răspuns invitației copiilor, pentru că ei sunt astăzi în centrul atenției. Vă asigur că ei, copiii, au făcut aceste lucrări din suflet, motiv pentru care vom mai organiza tabăra și anul viitor. Practic prin ceea ce fac ei aici își arată dragostea pentru Dumnezeu. Prin pictură ei învață despre țară, tradiții și credință”, a spus preotul Iederan. Cuvinte de laudă la adresa copiilor a avut și directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Robert Laszlo.

  La vernisaj au fost prezenți numeroşi preoți care au ţinut să îi felicite pe cei mici pentru dedicarea şi munca depusă până acum. De asemenea, inspectorul eparhial Gabriel Băban a transmis mesajul Preasfinţitului Iustin Sigheteanul. “Ceea ce vedem că realizează astăzi tinerii este de fapt un imperativ al bisericii. Mă bucură că acest lucru se întâmplă într-un spațiu sacru unde cei tineri pot învăța despre tradiție, demnitate și despre misiunea pe care o au în comunitate”, a spus Gabriel Băban.
  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img