More  Familia Iocsak la putere!

  - Advertisement -

  acr

  De o zi perfectă au avut parte sâmbătă iubitorii sporturilor cu motor din Satu Mare. Penultima etapă a Campionatului Național de Rally Sprint a încins motoarele la maxim pe traseul amenajat impecabil pe B-dul Transilvania din Centru Nou. Iar vremea a ținut cu organizatorii. Soare, o temperatură de 24 de grade cu vânt ușor, totul pentru un spectacol la care s-au strâns pe lângă nuntașii veniți cu treabă la …starea civilă alți 2500-3000 de spectatori.

  ”Le mulțumesc sătmărenilor pentru prezență. Mereu am avut spectatori înșirați pe dig și cred că au avut ce vedea. Mă bucur că nu am avut incidente, normal că emoții au fost dar datorită echipei de organizare n-am avut probleme” a spus la final, extrem de mulțumit, directorul ACR Satu Mare, David Seletye.
  Au fost 70 de concurenți, un record pentru o etapă la Satu Mare și tot ca o premieră, câștigătorul absolut a reușit un timp record al pistei.  Ovidiu Pașca din Baia Mare a uimit asistența după ce a parcurs circuitul în 60 de secunde!!!
  ”M-am simțit minunat aici la Satu Mare și cred că a fost cea mai reușită etapă. Sincer, eu vin în România special pentru acest campionat și-i felicit pe organizatori. Traseul a fost excelent și chiar am simțit că puteam coborî sub 60 de secunde. Poate la anul.La Luna Șes cu siguranță voi veni și sper să ajung și la ultima etapă din noiembrie”  ne-a spus câștigătorul absolut, Ovidiu Pașca.

  Livada la putere, Iocsak, o familie de campioni!
  Etapa de sâmbătă a adus în prim plan și familia Iocsak din Livada. Tatăl, Ioan, a terminat pe primul loc la ON 1, fiul Leontin ( 16 ani) a reușit surpriza și a câștigat la juniori 2 în fața favoritului Balogh Alex iar mezina familiei, Natalia, la doar 12 ani s-a impus la feminin reușind timpi mult mai buni decât adversarele sale mult mai experimentate!
  ”Totul a pornit din întâmplare. Am primit o mașină de la un prieten din Franța și am început să participăm la acest concurs. Pentru mine cred că va fi ultimul sezon, o să-i las pe copii pe viitor” ne-a spus Ioan Iocsak , capul familiei. Acesta recunoaște că mereu are emoții pentru cei doi copii, iar pentru cea mică e mereu copilot în curse.” Sigur că există emoții, dar se descurcă bine și mulțumim Celui de Sus că n-am avut probleme în curse. A fost o zi perfectă pentru familie” a încheiat Iocsak – tatăl.
  Mezina  Natalia e la a 15-a  cupă din carieră și în ciuda unei mici probleme la picior a strâns din dinți și a scos cel mai bun timp la feminin. ” Mai am până să dau examen pentru permis. Îmi place foarte mult ce fac și cu ajutorul părinților sper să practic acest sport cât mai mult” a povestit Natalia, în vreme ce Leontin la cei 16 ani ai săi visează deja la o carieră în raliuri. ” Eu am mașina mea , tata și Natalia concurează pe același Suzuki. Îmi place ceea ce fac și cu multă muncă sper să ajung un pilot de raliu cunoscut” a mărturisit Leontin. Și mama conduce , are permis dar la raliuri suferă de pe margine.
  ” Ar fi fost prea mult să concurăm toți patru” a recunoscut Iocsak senior.

  Vară plină de evenimente
  Dacă ultima etapă a Campionatului Național de Rally Sprint va avea loc abia pe 15 noiembrie, atunci când vor fi premiați și campionii naționali, în schimb directorul ACR David Seletye anunță că vara aceasta e plină de evenimente. ” Avem raliurile VTM , cel mai așteptat din județ la Luna Șes pe 22 august plus Campionatul CEC-ORI Cup.” a precizat inimosul David Seletye.
  Câștigatorii etapei a 4-a pe grupe:
  Grupa JN.1: 1.Hanea Mihnea 13 ani (Cluj Napoca, Ford Ka), 2.Tarța David 13 ani (Baia Mare, Suzuki Swift),  3.Pintye Balázs 13 ani (Satu Mare, Honda).
  Grupa JN.2: 1.Iocsak Leontin 16 ani (Livada, Honda), 2.Balogh Alex 17 ani (Satu Mare, Peugeot), 3.Purgui Flaviu 18 ani (Satu Mare, Peugeot)
  FEMININ: 1.Iocsak Natalia Ramona  (Livada, Honda), 2.Hanea Natalie (Cluj Napoca, Ford Ka), 3. Bonyhai Nóra (Baia Mare, Mitshubishi)
  ON.1 – 1.Iocsak Ioan (Livada, Suzuki), 2.Valdman Istvan (Baia Mare, Mitsubishi), 3. Toth Adalbert (Livada, Mazda)
  ON.2. – 1.Petyár István (Oradea, Audi 80 GT), 2.Kishegyi Balázs (Baia Mare, Mini Cooper), 3.Nagy Attila (Baia Mare, Opel).
  ON.3 – 1. Kis Szilárd (Miercurea Nirajului, BMW), 2.Marcus Iulian(Baia Mare, BMW), 3. Rosu Mihai (Carei, BMW).
  OOP.1 – 1.Paşca Ovidiu(Baia Mare, Mitshubishi), 2.Uram Andrei (Oradea, Mazda 323), 3. Bernat L. Alexandru (Simleul Silvaniei, Subaru).
  OOP.2 –1.Stecka Florin (Satu Mare, BMW), 2.Kovács Levente (Satu Mare, BMW, 3.Farcău Catalin (Satu Mare, BMW).
  OPEN – 1. Pasca Ovidiu (Baia Mare, Mitshubishi),  2. Bernat Alexandru (Şimleu Silvaniei, Subaru), 3. Uram Andrei (Oradea, Mazda 323).
  Au primit premii speciale, cel mai bun timp al zilei: Pașca Ovidiu, cel mai tânăr copilot: Toth Darius și un premiu de consolare: Hankovski Krisztina.
  Fiecare câștigător a primit pe lângă cupă, diplomă, medalie și punctele care li se cuvin conform regulamentului  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts