More


  Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Tbilisi a fost declarat deschis

  - Advertisement -

  3

  Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), ediția de vară, de la Tbilisi, a debutat, duminică seara, când a avut loc ceremonia de deschidere, pe Stadionul Miheil Meshi din capitala Georgiei.

  Echipa Olimpică a României care va participa la FOTE 2015 de la Tbilisi este alcătuită din 66 de sportivi și 18 antrenori, iar atleta Georgiana Iuliana Aniței a fost purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere.

  Reprezentanții României vor participa la șase dintre cele nouă sporturi înscrise în programul FOTE Tbilisi 2015, atletism, judo, gimnastică, înot, handbal (fete) și tenis.

  În premieră în istoria acestei competiții, la care și-au anunțat prezența peste 3.800 de sportivi, din 50 de țări, întrecerile se vor desfășura timp de șase zile, după ce până acum durata FOTE a fost de cinci zile.

  Festivitatea de duminică seara a început în ritmuri de tobe, după care a avut loc a prezentare a mitului Argonauților. prim-balerina georgiană Irma Nadiradze a jucat rolul Medeei. Apoi, mai multe ansambluri de dans formate din copii au interpretat piese din folclorul georgian.

  Imnul național al Georgiei a fost intonat de tenorul georgian Paata Burciuladze, apoi au fost înălțate steagurile și a avut loc defilarea sportivilor.

  Aleksi Ahvlediani, președintele Tbilisi 2015, Patrick Hickey, președintele Comitetelor Olimpice Europene, s-au adresat publicului, iar Irakli Garibașvili, prim-ministrul Georgiei, a anunțat deschiderea Festivalului.

  Spectacolul a continuat, susținut de sute de dansatori, acrobații aeriene și pianiști, în timp ce flacăra olimpică a pătruns pe stadion, ultimul purtător al torței fiind campionul olimpic Zviad Zviadauri (judo).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img