Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Tbilisi a fost declarat deschis

3

Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), ediția de vară, de la Tbilisi, a debutat, duminică seara, când a avut loc ceremonia de deschidere, pe Stadionul Miheil Meshi din capitala Georgiei.

Echipa Olimpică a României care va participa la FOTE 2015 de la Tbilisi este alcătuită din 66 de sportivi și 18 antrenori, iar atleta Georgiana Iuliana Aniței a fost purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere.

Reprezentanții României vor participa la șase dintre cele nouă sporturi înscrise în programul FOTE Tbilisi 2015, atletism, judo, gimnastică, înot, handbal (fete) și tenis.

În premieră în istoria acestei competiții, la care și-au anunțat prezența peste 3.800 de sportivi, din 50 de țări, întrecerile se vor desfășura timp de șase zile, după ce până acum durata FOTE a fost de cinci zile.

Festivitatea de duminică seara a început în ritmuri de tobe, după care a avut loc a prezentare a mitului Argonauților. prim-balerina georgiană Irma Nadiradze a jucat rolul Medeei. Apoi, mai multe ansambluri de dans formate din copii au interpretat piese din folclorul georgian.

Imnul național al Georgiei a fost intonat de tenorul georgian Paata Burciuladze, apoi au fost înălțate steagurile și a avut loc defilarea sportivilor.

Aleksi Ahvlediani, președintele Tbilisi 2015, Patrick Hickey, președintele Comitetelor Olimpice Europene, s-au adresat publicului, iar Irakli Garibașvili, prim-ministrul Georgiei, a anunțat deschiderea Festivalului.

Spectacolul a continuat, susținut de sute de dansatori, acrobații aeriene și pianiști, în timp ce flacăra olimpică a pătruns pe stadion, ultimul purtător al torței fiind campionul olimpic Zviad Zviadauri (judo).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

“Nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri pe Facebook că PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvenului dacă executivul nu...

Ioana Bran: “Am votat legea Fără penali în funcții publice”!

Deputatul PSD de Satu Mare, fostul ministru al Tineretului și Sportului, Ioana Bran, a anunțat faptul că, atât ea, cât și toți colegii ei...

Stare de Alertă, fie, dar oare pentru toți?

Președintele Iohannis a anunțat ieri că Starea de Alertă va fi prelungită până la jumătatea lunii august și că nici nu vrea să audă...

Prefectul, în vizită la Alu Menziken din Medieșu Aurit

Prefectul Radu Bud și Victor Cernea –consultant în cadrul Cancelariei au fost primiți ieri, 15 iulie, de către Ingolf Planer - CEO Alu Menziken...

La mulți ani, Radu Roca!

Azi, 15 iulie, e o zi specială în familia Roca deoarece fostul viceprimar al municipiului Satu Mare a împlinit o frumoasă vârstă. Gazeta de Nord...