More


  Fotbal şi voie bună la Cupa Aliza

  =

  aliza

  Căldura şi soarele arzător nu au fost un impediment pentru ca ediţia a cincea a Cupei Aliza la fotbal să fie bifeze un nou succes. Cu 12 echipe la start, competiţia a oferit de toate, iar baza sportivă a antrenorului de lupte Tudor Barbul a fost arhiplină.

  S-au înscris echipe din zonă, dar şi din Cluj, cu fotbalişti consacraţi sau începători, însă buna dispoziţie şi sportul au fost la ele acasă, la casa părintească a “luptătorului“ Tudor Barbul. Iar sărbătoarea câmpenească a fost onorată cu prezenţa şi de oficialităţi ale Sătmarului, în frunte cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, deputatul Octavian Petric sau Raul Băbţan, şeful TSD Satu Mare.
  “Îl felicit pentru ceea ce face pentru sportul sătmărean, dar şi pentru micuţa comunitate de aici. Ne leagă o prietenie veche şi mă bucur că un astfel de om duce sportul la un nivel foarte ridicat. Judeţul se mândreşte cu astfel de oameni, pentru că sportul este un foarte bun ambasador. Are în zonă şi sprijinul primarului de Terebeşti, Mariana Avorniciţii, iar împreună fac echipă bună. Felicitări încă o dată Tudor Barbul şi să ştie că are tot sprijinul nostru“, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, prezent ca de fiecare dată la acest eveniment.
  Organizatorii au oferit tuturor celor care au fost sâmbătă prezenţi la Aliza, câteva delicatese culinare, totul culminând cu peste 300 de litri de mâncare la ceaun. Iar băuturile reci au mai tăiat din căldura apăsătoare, iar meciurile au putut fi duse la bun sfârşit. Doamnele prezente au făcut cu greu faţă solicitărilor, dar s-au achitat foarte bine şi merită toate felicitările, că au îndurat căldura pentru ca totul să iasă ca la carte.
  “Nu mă aflu pentru prima dată la Aliza. Face parte din colegiul meu şi mă bucur că organizatorii au realizat un lucru frumos pentru tinerii de aici şi din zonă. Pentru că noi ne dorim, atât prin Parlament, cât şi în Guvern, să oferim facilităţi tineretului şi să cream condiţii ca aceştia să nu mai fie nevoiţi să ia drumul străinătăţii pentru a câştiga un ban. Acesta este un prim pas în acest mic sat şi îi felicit pe organizatori“, a spus deputatul Octavian Petric, prezent şi el la Cupa Aliza.
  Cele mai bune patru echipe s-au duelat la sfârşit pentru locurile de pe podium. Astfel, în finala mica, Pomicola Săuca a trecut cu 2-0 de Pişcari, iar în marea finală, Ursuleţii, campioana de anul trecut, au învins Pro Conect cu 2-1. Nu s-au înscris prea multe goluri, dar meciurile au fost fierbinţi, şi la propriu şi la figurat.
  Arbitrajul a fost asigurat de o brigade experimentată, alcătuită din Mircea Câmpan şi Gheorghe Dumitraş. Nu putem să nu trecem în revistă echipele participante, după cum urmează: Pro Conect, Gelu XXL, Gelu, Speranța Petrești, Șoimii Mădăras, Voința Doba, Pomicola Săuca, DRM Satu Mare, Crasna Terebești, FC Aliza, Ursuleții, FC Pișcari. Din taxele strânse la înscrierea acestor echipe, se vor finalize lucrările la mica bisericuţă din localitate.
  S-au oferit și premii special: golgheter – Zoltan Nagy (Pomicola), cel mai tehnic jucător – Ionuț Suvercă (Pro Conect), cel mai bun portar – Ștefan Ștefan (Ursuleții), cel mai bun fundaș – Adrian Popescu (Pro Conect).
  “A devenit deja tradiţie acestă Cupă Aliza. Căldura nu i-a împiedicat pe iubitorii de fotbal să vină să participe, am adunat atâta lume… Este un eveniment nu doar sportive, o recreere pentru cei prezenţi, o reîntâlnire, au fost oameni cu care nu am schimbat o vorbă de ani buni. Am oferit zic eu condiţii cât de cât bune, nu a lipsit mâncarea tradiţională şi băutura rece, iar fotbalul a fost la el acasă. E greu să organizezi un astfel de eveniment, însă deja împreună cu echipa, avem experienţă şi de la an la an ne străduim ca lucrurile să iasă şi mai bine. Cred că lumea s-a simţit bine, iar cei care au venit acum o vor face şi la anul. Am făcut şi o mică demonstrație de lupte oferită de sportivii de la CS Satu Mare – Cetate Heracle Ardud. E bucuria lor să se tăvălească pe saltele“, a concis Tudor Barbul, principalul organizator.
  Iar ca şi o completare, în ceea ce privesc luptele greco-romane, Lenard Berei a revenit acasă după operaţia la ligament şi va fi recuperat pentru Europenele de cadeţi din august, unde anul trecut a cucerit medalia de argint.
  Iar la final, dar nu cei de pe urmă, trebuie să îi amintim pe cei care au pus umărul ca această Cupa Aliza să iasă ca la carte şi merită toate felicitările: Nicu și Mariana Avorniciții, Daniel Micu, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare, Florin Nistor, Ciprian Chiorean, Dănuț Borbei, Costică şi Leontina Salai, Elena cu echipa, Codin Morar, Gică Cherecheș, Claudiu Blaga și tuturor celor care au dat o mână de ajutor pentru această reuşită.

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img