More


  Încadrare spirituală a subprefectului Altfatter Tamas!

  - Advertisement -

  Un om admirat de toţi cei care au avut prilejul să-l cunoască, Altfater Tamas este, fără doar sau poate, cel care spune ceea ce gândeşte exact aşa cum simte. N-am auzit că ar fi capabil să incomodeze. E o mare onoare pentru mine să fi avut norocul să realizez „Oameni şi fapte” în biroul său, în biroul unui om al cetăţii, dăruit „trup şi suflet” oamenilor pe care-i slujeşte cu atâta dăruire! Din conţinutul emisiunii televizate, pentru toţi cei care „au ochi de văzut şi urechi de auzit”, Altfatter Tamas este subprefectul militant, cu puterea cuvântului, al simţului dreptăţii şi al dragostei faţă de oameni.
  În aceste vremuri viclene şi dificile care se răscolesc şi se agită pe zi ce trece, când amărăciunile toate ne împresoară şi când veştile rele şi durerile nu se mai sfârşesc, iată o rază de soare ce coboară în sufletele celor care-i ajung în faţă lui Altfatter Tamas. Ce frumos a vorbit la dezvelirea bustului lui Gh. Dragoş, de la Liceul economic, aducând elogii meritate şcolii româneşti, subliniind bunele tradiţii pe care le mai are şcoala, dar şi neajunsurile acesteia. L-am văzut la Ziua drapelului, trăind cu adevărat sentimente de înălţare şi demnitate de conducător, chiar sărutând drapelul ţării în care trăim! Am fost fascinaţi toţi cei prezenţi de momentul unic, de sărbătoare şi cinstire a drapelului României în dulcele ecou al imnului ţării.
  Am aflat pentru dvs., stimaţi cititori, ce înseamnă, de fapt, instituţia nr. 1 din judeţ, alături de obiectul activităţilor acestei instituţii, desigur, pe primul loc fiind grija faţă de om. Am aflat motivele pentru care dl. Altfatter Tamas iubeşte atât de mult oraşul acesta de pe Someş, alături de aşteptările pe care le are în dezvoltarea sa (comparativ cu Baia Mare, Zalău şi Oradea).
  Am subliniat şi am constatat faptul că această instituţie abordează probleme chiar dacă nu fac obiectul activităţii ei, din dorinţa de a ajuta populaţia din judeţ. Aici am subliniat şi neajunsuri din cadrul activităţilor (protecţia primarilor, probleme legate de legea funciară, împărţirea bugetului către comune, infrastructură, numiri de conducători în instituţiile statului, etc.).
  Oricum, Altfatter Tamas demonstrează că este bun conducător al legilor administraţiei publice, iar experienţa de 11 ani în administraţie îi dă dreptul să se exprime cu atâta siguranţă, pe care am întâlnit-o, de atâtea ori, la prefectul nostru, dr. Eugeniu Avram.
  Cu aceeaşi responsabilitate am discutat despre proiectele de hotărâre ale consiliilor de tot felul, realizate, după părerea juriştilor de la Prefectură, că ar fi impecabile! Ne-am îndoit de acest lucru şi cred că ar trebui mai multă migală până a se acorda avizul primei instituţii!
  Sublinia dl. Altfatter că nevoia de demnitate, de respect şi de echilibru este necesară în toată administraţia. Şi este esenţială dacă vrem să avem oameni cinstiţi, mândri şi drepţi, sensibili şi inteligenţi, constructivi şi nu distructivi. Nu a uitat să sublinieze că aici, în acest judeţ, trăiesc oameni care au multe, foarte multe calităţi pe care trebuie să ne bazăm şi să-i promovăm pe aceştia. Să se termine „luptele” prin care unii împroaşcă cu noroi pe alţii şi apoi se cheamă la dialog, la colaborare, la „prietenie” pe care nici ei n-o înţeleg! E necesar un echilibru fără de care totul se surpă, ca la un mare cutremur.
  Acest echilibru se construieşte cu grijă, cu migală, picătură cu picătură. A subliniat dl. Altfatter, atât de convins, că demnitate înseamnă dreptul de a exista liber şi respectat. Mai mult: respectă şi vei fi respectat! Acest lucru îl călăuzeşte în munca de zi cu zi! A subliniat proasta salarizare a funcţionarilor din primării (între 700 şi 1200 lei). Audienţele la toate nivelele se datorează slabei activităţi a instituţiilor. Ar fi mulţumit dacă an de an omul simplu ar vedea şi ar simţi că trăieşte mai bine, că fiii săracilor ar putea urma şcoli după şcoli, că oamenii ar zâmbi mai mult!

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img