More


  Liga a II-a Răgaz până pe 29 iulie pentru cluburi

  =

  lpf2

  Şedinţa de miercuri de la Casa Fotbalului dintre conducerea FRF şi reprezentanţii Ligii a II-a a avut câteva puncte interesante, discutate cu membrii echipelor, printre care şi oficialul Olimpiei, Dan Băbuţ.

  O chestiune interesantă propusă de preşedintele Burleanu a fost aceea ca echipele să-şi reanalizeze posibilităţile financiare, oferindu-le şansa de a fi redistribuiţi în Liga a III-a. Neprezentarea, abandonul sau excluderea duc în ultima ligă a judeţului de care aparţin.

  Componenţa seriilor a fost prezentată însă nu este definitivă, preşedintele FRF vorbind chiar şi de un campionat cu o singură serie din 22 de echipe fără play-off şi play-out. Tocmai de aceea, cluburile au primit un răgaz până pe 29 iulie să se întoarcă în localităţile din care vin, să se consulte din nou cu finanţatorii, să se gândească bine şi să stabilească apoi dacă au posibilitatea materială să înceapă şi să termine noul campionat al Ligii a 2-a, altfel vor suporta consecinţe drastice, de retrogradare în cea mai joasă ligă a judeţului de care aparţin.

  “La 29 iulie putem să ajungem şi la o singură serie, în care nu se va mai juca play-off/play-out, chiar din următorul sezon, în contextul în care mai mult de cinci echipe se retrag. Adică dacă ele conştientizează că au “şanse” mari să se retragă pe parcursul competiţiei. Şi astfel, în loc să se ducă în Liga a V-a sau a VI-a, fac un pas înapoi şi joacă în Liga a III-a. Până acum regulamentul era sancţiune cu retrogradare în eşalonul imediat inferior pentru retragere, dar de acum va fi unul mult mai dur pentru a nu afecta competiţia”, a spus Burleanu, la ieşirea din şedinţă.

  Aşadar, Olimpia trebuie să aibă grijă cu aceste aspecte pentru a nu ajunge din Liga a II-a direct în fotbalul judeţean. Cu un buget rezonabil, nu foarte mare, echipa fanion poate face faţă în eşalonul doi, iar preşedintele Băbuţ a declarat că la Olimpia vor veni jucători pentru întărirea lotului.

  Noua ediţie de campionat va debuta pe 29 august.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img