More


  Liviu Dragnea şi-a intrat în atribuţii

  - Advertisement -

  Ales cu un număr consistent de voturi în importanta funcţie de preşedinte interimar al PSD, Liviu Dragnea şi-a luat în serios atribuţiile, pregătit să le onoreze cel puţin până la Congresul partidului din noiembrie, când vor avea loc alegeri. Există argumente care confirmă că politicianul s-a pregătit temeinic pentru preluarea interimatului, drept dovadă este planul pregătit pentru a fi prezentat în prima şedinţă BPN în vederea îmbunătăţirii activităţii PSD pe mai multe planuri.

  Liviu Dragnea şi-a propus în primul rând să implice structurile de conducere ale partidului în luarea deciziilor importante şi, drept dovadă, i-a cerut ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să le prezinte social-democraţilor proiectul de rectificare bugetară. La fel, surse social-democrate au precizat că preşedintele interimar a inclus în strategia sa îmbunătăţirea comunicării partidului din dorinţa de a o face mai dinamică şi mai concretă. În sensul că, aşa-zişii comunicatori ai partidului ieşeau la televizoare vorbind pe mai multe voci, concentrându-se pe guvernare, iar partidul rămânea puţin în umbră. Oricum, Dragnea a afirmat cu fermitate că partidul va colabora cu Guvernul şi-l va sprijini în continuare, fără nicio ezitare.

  Ca o dovadă, în mod simbolic, Dragnea şi-a păstrat vechiul birou din sediul central al PSD, deşi ar fi avut posibilitatea să-l ocupe pe cel care era până nu demult al lui Victor Ponta.

  Este demn de menţionat faptul că preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, şi co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au anunţat că susţin în continuare coaliţia de la guvernare şi vor colabora cu PSD-ul condus de Liviu Dragnea. Preşedintele Senatului a precizat că votul exprimat de majoritatea semnificativă a Consiliului Executiv Naţional al PSD a dus la încheierea unei perioade de incertitudini şi frământări în partid. Totodată, Tăriceanu a transmis că ALDE va continua să-l susţină pe Victor Ponta la şefia Executivului. La rândul său, vicepremierul Gabriel Oprea a declarat că decizia Comitetului Executiv Naţional al PSD este un pas pe calea stabilităţii şi permite întregii coaliţii să se ocupe cu maximă atenţie de guvernare. Liderul UNPR a mai adăugat că partidul pe care îl conduce susţine în continuare Executivul condus de Victor Ponta, susţine coaliţia de la guvernare şi va continua să asigure stabilitatea României, aşa cum a făcut-o de fiecare dată.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img