More


  Mani Gyenes nu a forţat în prima etapă

  =

  gyenes

  ”Regele Carpaţilor”,  Graham Jarvis de la Husqvarna, s-a impus în prima zi a celui mai dur concurs de enduro din lume, Red Bull Romaniacs 2015, ce se desfăşoară la Sibiu. Clasa Silver, acolo unde concurează şi sătmăreanul Gyenes, a fost dominată de neozeelandezi, iar riderii români au avut un început greu de concurs.
  În timp ce unii dintre piloţii clasei Silver au spus că prima zi a fost “uşoară” (Dougy Herbert, 3), cei mai mulţi dintre colegii lor au fost luaţi prin surprindere de nivelul de performanţă cerut la această clasă. Prima secţiune menită să îi ”trezească” a venit la scurt timp după start, urcarea prin albia unui pârâu devenind un adevărat spectacol.  După service point, o urcare i-a adus pe unii rideri aproape de limită şi au acceptat ajutorul spectatorilor. O serie de coborâri abrupte a dus mai departe la epuizare. În timpul maxim estimat să ajungă la finiş, doar 20% dintre ei au izbutit să parcurgă întregul traseu şi doar 40% ajunseseră la service point. Totuşi, Mani Gyenes a reuşit să termine în primii 15, după ce nu a fost în cea mai bună formă şi a preferat să nu forţeze, mai ales că din prima parte a traseului a început să aibă probleme cu suspensia faţă. Cel mai bine clasat rider român de la această categorie a fost Norbert Jozsa, locul nouă. Victoria la Silver în prima zi de off-road i-a revenit neozeelandezului Kevin Archer, iar alţi cinci co-naţionali au încheiat în top opt. Se pare că riderilor de la antipozi le prieşte în Carpaţi. Ieri s-a mers prin Munţii Cindrel iar clasa Gold a avut de parcurs cea mai dificilă secţiune din întregul traseu. Numită ”One Day Uphill”, aceasta este o urcare grea care începe cu o secţiune scurtă printr-un pârâu şi continuă cu o pantă foarte abruptă unde riderii, dacă vor să ajungă în vârf, trebuie să dea tot ce au. Această a doua zi a fost una cu multă apă, indiferent de condiţiile meteo, iar Mani a avut de parcurs 122 de km dificili.
  Iar finalul acestei ediţii nu îl va găsi pe sătmărean în concurs, pentru că va participa în week-end la etapa a cincea a C.N. de enduro-cross al Ungariei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img