More


  Ministerul Dezvoltării a deblocat lucrările la noul sediu al Primăriei Tăşnad

  - Advertisement -

  MITRASCA-v

  Ministerul Dezvoltării Regionale a alocat bani pentru continuarea lucrărilor de construcţie a noului sediu al Primăriei Tăşnad. În urma discuţiilor cu reprezentanţii ministerului, executantul va relua lucrările în cursul săptămânii viitoare. Primarul Vasile Mitraşca mizează şi pe sprijin din partea Consiliului Judeţean Satu Mare pentru realizarea acestei investiţii importante pentru oraşul Tăşnad.

  Lucrările vor fi reluate
  Primarul oraşului Tăşnad s-a întors ieri cu veşti bune de la Bucureşti, în urma vizitei pe care a efectuat-o la Ministerul Dezvoltării Regionale. Ministerul a alocat bani pentru continuarea lucrărilor la noul sediu al Primăriei Tăşnad. “Ministerul Dezvoltării a alocat bani pentru continuarea investiţiei în acest an. Am stat de vorbă cu executantul, care a promis că îşi va readuce utilajele şi angajaţii la Tăşnad în cursul săptămânii viitoare pentru a continua lucrările începute anul trecut”, ne-a declarat primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca. Edilul şef a adăugat că realizarea investiţiei va fi sprijinită şi de Consiliul Judeţean Satu Mare. “Am primit promisiuni că, la rectificarea bugetară, Consiliul Judeţean va aloca sume de bani pentru a ne sprijini în această investiţie importantă pentru oraşul nostru. Am încredere că preşedintele Adrian Ştef se va ţine de promisiune”, ne-a declarat primarul Vasile Mitraşca.

  O clădire simbolică pentru tăşnădeni
  Valoarea totală a investiţiei, finanţate prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, este de aproape 3 milioane de lei. Până în prezent, au fost realizate subsolul, parterul şi primul nivel. Piatra de temelie a noului sediu al Primăriei Tăşnad a fost pusă în luna august a anului trecut de fostul ministru al Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, aflat într-o vizită în judeţul nostru împreună cu premierul Victor Ponta.

  Noul sediu va fi construit pe amplasamentul celui vechi, care s-a prăbuşit în 2009. Fostul sediu al Primăriei are o încărcătură simbolică pentru tăşnădeni, întrucât este vorba despre clădirea donată Statului Român în 1926 de către Coriolan Şter, una din cele mai importante personalităţi ale Tăşnadului din perioada interbelică. Această clădire a avut întotdeauna destinaţie de finanţe locale sau de primărie. Tocmai din acest motiv, în proiect s-a prevăzut ca faţada să fie refăcută conform proiectului original al clădirii, a adăugat primarul Vasile Mitraşca.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img