Mişcări de trupe la formaţiile de top

elite

În această perioadă, echipele de top din Liga a IV-a Elite se pregătesc pentru cel de-al doilea sezon al noii competiţii fotbalistice judeţene. Au loc mişcări de trupe, transferuri de marcă la o formaţie la alta, speculaţii şi ambiţii mari. Luceafărul Decebal şi Someşul Oar par echipele care vor cu orice preţ să câştige campionatul. Tocmai de aceea au acontat chiar şi jucători care au evoluat sau au avut contract cu Olimpia până în această vară.

Dar surprize s-au mai văzut, iar până la startul noului sezon este mai bine de o lună.
Campioana FC Olimpia II, aproape sigur nu va mai continua în Elită, preşedintele Dan Băbuţ declarând chiar că echipa se va desfiinţa sau se va înscrie în Liga a IV-a. Iar o mare parte a tinerilor sunt cooptaţi la prima echipă.

Luceafărul Decebal vrea cu orice preţ campionatul în noul sezon. Tocmai de aceea a transferat deja câţiva jucători cu nume. Imi Nagy şi Claudiu Silaghi de la Someşul Oar, cei doi evoluând în Liga a III-a pentru FC Olimpia, la fel şi Daniel Feier, care şi-a încheiat conturile cu gruparea “galben-albastră“. Claudiu Ciocotişan ar putea reveni la Decebal. De numele său se leagă pierderea punctelor din partida tur din sezonul trecut, când Luceafărul a învins Olimpia II, dar din cauza unor nereguli a pierdut după şapte luni partida la masa verde. Dănuţ Ţineghe de la Cămin şi încă 3-4 nume noi ar putea ajunge în curtea Luceafărului.

Talna Oraşu Nou va începe pregătirile pe 1 august, tot sub comanda lui Homorozan Lucian. În funcţie de buget, de potenţiali sponsori, săptămâna viitoare se va creiona şi lotul celor de la Talna. Preşedintele Paul Bute ne-a spus că în localitate se va alcătui o echipă de top, ca şi în ultimii ani, care să se bată de la egal la egal cu oricine. Însă mai multe, după Adunarea Generală.

Recolta Dorolţ a jucat ieri primul amical, iar lotul va fi unul mai puternic. Asta pentru că, Prodan Ciprian, fostul atacant al Olimpiei, Poli Timişoara, Gaz Metan, U Cluj şi ASA Tg. Mureş, îşi doreşte să evolueze la Dorolţ. Acesta l-ar putea avea coleg pe Marius Bălău, în funcţie de situaţia fundaşilor de la FC Olimpia. Şi atacantul Alin Merce a fost în tratative cu Dorolţul, însă acesta nu a dat încă un răspuns.

Din câte se pare, Ştiinţa Beltiug a rămas fără câţiva jucători importanţi, însă mai multe detalii vom afla după Adunarea Generală a AJF de sâmbătă.

Turul Micula rămâne sub comanda lui Milu Petric. Marius Pop este numele cel mai important vehiculat să revină la echipă, alături de colegul său de la Mandok, Vlad Nichita. Alte nume noi la echipă sunt mijlocaşul Daniel Ignat, portarul Crişan şi Lauruc, ultima dată la Sănătatea Cluj. Până la startul sezonului miculenii vor avea o cochetă tribună cu 180 de locuri, iar stadionul este utilat cu un sistem modern de irigare şi un tractoraş pentru cosmetizarea gazonului. Lotul se reuneşte vineri şi Turul a perfectat deja patru amicale, două cu echipe din Ungaria şi două cu Victoria Apa.

Sportul Botiz este în tratative cu mai mulţi jucători. Antrenorul Nelu Donca ne-a declarat că doreşte să alcătuiască o echipă cu care să se claseze mai sus decât sezonul trecut, fără a da nume în acest sens, deocamdată.

Voinţa Doba va începe sezonul cu aproape acelaşi lot, deşi câţiva jucători sunt vânaţi de echipele de top. Portarul Cosmin Podoleac de la Tăşnad ar putea ajunge la Doba, o echipă frumoasă, o familie.

Cetate Ardud s-a salvat de la retrogradare dar antrenorul Tudor Barbul a declarat că nu va mai continua la echipă, mai ales că a fost principalul finanţator. “Echipa va juca la Ardud, dacă se va vrea, noi, cu Şoimii Mădăras am putea să ne înscriem în liga a V-a“, a completat barbul.

Schwaben Cămin este aproape sigur că nu va continua în Elite, deşi am văzut câteva tineri care nu evoluează rău deloc. Iar în zonă sunt câteva talente, iar Căminul a dat câteva nume importante fotbalului, cum ar fi Roszel, Tempfli sau Ludescher.

În ceea ce priveşte noile promovate, Fortuna Căpleni nu doreşte să joace în primul eşalon fotalistic judeţean, iar Energia Negreşti nu a dat încă un răspuns clar.

Ultima zi de înscrieri
Iar azi până la ora 12.00, e ultima zi în care formaţiile din fotbalul sătmărean se pot înscrie în noul sezon al ligilor de fotbal din judeţ.

Iar sâmbătă, de la ora 10.00 are loc Adunarea Generală a AJF-ului, cu următoarea ordine de zi:
1.Alegerea a trei membri pentru intocmirea procesului verbal al Adunarii Generale.
2.Raportul Comisiei de Cenzori (Venituri şi cheltuieli pe anul 2014).
3.Raportul de activitate al campionatelor 2014-2015 Liga a IV-a Elite, Liga a IV-a, Liga a V-a, Copii si Juniori si Comisia de Arbitri.
4.Stabilirea calendarului competiţional 2015-2016 si conditiile de participare in competitii.
5.Dezafilierea Asociatiilor Sportive care nu au mai activat in ultimii ani.
6. Completarea membrilor Comitetului Executiv prin alegerea reprezentantului din Liga a IV-a.
7. Prezentarea si sustinerea comunicarii scrise depusa de catre AS Luceafarul Decebal la AJF Satu Mare cu nr. 4738 din 24.06.2015 si prezentarea comunicarii scrise depusa de catre d-nul Zah Vasile in calitate de reprezentant al echipelor din Liga a 5-a in Comitetul Executiv.
8.Diverse.

Daniel Chiorean

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Razie între samsarii de mașini

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Satu Mare au acționat ieri, 12 iulie a.c., pentru prevenirea și...

Peste 9,500 de teste făcute la Satu Mare

La nivelul județului Satu Mare, în data de 13 iulie 2020, cu recomandare de izolare la domiciliu din partea Direcției de Sănătate Publică (DSP)...

Aproape 4.800 de persoane au intrat în țară prin vămile sătmărene în 24 de ore

În perioada 12.07.2020, ora 07:15 - 13.07.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 4794 persoane, dintre care...

Sătmărenii care intră în Ungaria, băgați în carantină

Prefectul Radu Bud a condus astăzi o ședință alături de reprezentanții structurilor M.A.I. în cadrul căreia s-a analizat gestionarea situației de alertă, în special...

Târg caritabil pentru Noel. Cum putem salva viaţa unui copilaş

Târg caritabil pentru Noel. Mai mulţi sătmăreni s-au mobilizat şi vor organiza un târg caritabil pentru Noel, micuţul de doar câteva luni care are...