”N-aveai glume cu el… era autoritar, foarte autoritar!”

zoli-ritli

Prezent în studioul ProSport LIVE, directorul sportiv al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu, a inaugurat rubrica „Totul despre colegii mei”, în care foşti şi actuali jucători din Liga 1 sunt invitaţi să-şi caracterizeze foştii colegi.

Dănciulescu a vorbit despre echipa lui Dinamo din sezonul 2007-2008 şi despre „11-le” Stelei care întâlnea Slavia Praga în sezonul 1999-2000 al Cupei UEFA. „Danciugol” şi-a caracterizat cu umor foştii colegi.
În acea perioadă sătmăreanul Zoltan Ritli apăra poarta celor de la Steaua și, conform celor declarate de Dănciulescu, acesta era și liderul vestiarului. „Zoli… n-aveai glume cu el. Era… Când ţipa la cineva, era foarte autoritar. Foarte autoritar!” a recunoscut Danciu-gol care a devenit brusc serios când a pomenit numele lui Ritli!
Zoltan Ritli a crescut la Olimpia Satu Mare și a evoluat de-a lungul carierei la Inter Sibiu între 1991-1994 apoi la U Cluj Napoca până în 1996. Iar la Steaua a evoluat între 1996-2000 și a jucat 56 de meciuri în tricoul echipei din Ghencea. Devine campion in 1997, 1998 si castigator al Cupei Romaniei in 1997 si 1999.
Zoltan Ritli va împlini pe 31 iulie 47 de ani!
Dănciulescu despre:
Sabin Ilie: „Criminal, la fel ca Pulhi (n.r. Cristi Pulhac). Glumeţ, râdea tot timpul, niciodată nu era supărat! Jucător fantastic. Avea un simţ al golului incredibil.
Iulian Miu: „Maaamă! Era rebelul din acea perioadă. Îi plăceau ieşirile… dar se antrena fantastic. El a fost cu multe domnişoare în acea perioadă”
Cristian Ciocoiu: „Ce calităţi avea, fantastice! Dar era tot aşa… puturos. Dar fantastic. Avea nişte execuţii la antrenament şi la meciuri… extraordinare.
Marius Baciu: „Mister, mister! Serios…”
Erik Lincar: „A apărut şi el dintr-o dată, aşa, pe-acolo (n.r. râde)! Oagărul îi ziceam… era din zona aceea. Un băiat extraordinar!”
Albert Duro: „Tehnica zero, dar făcea un marcaj extraordinar! Şi super băiat, un băiat fantastic. Din câte ştiu a fost însurat cu o fată din România”
Laurenţiu Reghecampf: „Am stat şi cu el vreo doi ani jumătate în cameră. Era zăpăcit… Zăpăcit, aşa.. Îi plăcea şi lui… viaţa (n.r. râde). S-a schimbat total! Cred că perioada din Germania l-a schimbat foarte mult!”
Laurenţiu Roşu: „Jucător fantastic! A fost golgheterul echipei la un moment dat. El era căpitanul echipei, un jucător extraordinar”
Valeriu Bordeanu: „Bordei… şi când doarme trei zile, parcă atunci e mai obosit. Atunci dă impresia că e mai obosit şi doarme non-stop”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Dilema Burdea

Cu toate că autoritățile sătmărene au reamenajat sensul giratoriu de la Burdea, cu delimitări ale benzilor de circulație, sunt unii șoferi care nici așa...

Viaţa artistică la Satu Mare după cel de al doilea război mondial

Viaţa în general, viaţa culturală, artistică după al doilea război mondial era săracă, tristă, pesimistă. Satu Mare după bombardările din septembrie 1944 arată jalnic,...

Infractor periculos, prins și încarcerat

La data de 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, au pus...

Hoațe din magazine, reținute de polițiști

La data de 6 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Tășnad au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi...

Record de cazuri noi de COVID-19 la nivel național

A cincea zi consecutiv, la Satu Mare nu a fost înregistrat niciun caz nou de coronavirus. În schimb, ieri, la nivel național, a fost...