More


  O medalie de bronz la cadeţi

  =

  gvdhlvgu

  Din păcate, finala Campionatului Naţional de lupte cadeţi de la Constanţa a coincis cu o premieră în ceea ce priveşte clubul sătmărean. O premieră tristă însă, doar unul dintre sportivii de la CS Satu Mare-Cetate Heracle Ardud a reuşit să urce pe podium.

  ”Cea mai tristă zi din viaţa mea de antrenor de lupte. Cea mai tristă finală de când sunt antrenor”, au fost pe scurt cuvintele antrenorului Tudor Barbul. Fără câţiva oameni de bază care nu au participat, fie accidentaţi fie au renunţat la acest sport, cei care au urcat pe saltea la Constanţa nu au reuşit să prindă decât un loc trei. Duminică, Peter Peck a terminat pe trei la categoria 63 de kg. Pentru intrarea în finală a condus dar a fost învins în cele din urmă. Dar pentru medalia de bronz a revenit spectaculos, cu 20 de secunde înainte de final, atunci când adversarul a avut 6-0, Peter s-a mobilizat şi s-a impus la tuş.
  Aproape de medalie a fost şi Marius Bulgăr la 42 kg, care a fost clar dezavantajat de deciziile arbitrilor în meciul decisiv pentru finală. Vizibil afectat de deciziile oficialilor, în confruntarea pentru medalia de bronz, Marius Bulgăr a fost de nerecunoscut. Astfel, Marius Bulgăr şi Marian Zaha la 42 kg au încheiat competiţia pe cinci, Gheorghe Dângă (50 kg) în 5-8, iar Andreea Pataki (56 kg) şi Andrei Buzilă (50 kg) au ieşit din primul tur.
  La aceste campionate ar fi trebuit să îi avem şi pe Lenard Berei, Gerhard Diczik şi Lobonţ Sabinel, cu şanse reale la medalii. Însă Berei e proaspăt operat la genunchi, iar Diczik şi Lobonţ au ales alt drum şi nu vor să mai practice lupte. Marius Bulgăr, Andrei Buzilă şi Andrei Barbul vor pleca azi spre Torino, într-un stagiu de pregătire de zece zile.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img