More

    Preşedintele Adrian Ştef acuză liberalii de demagogie

    cl

    Acuzaţiile repetate ale liberalilor l-au determinat ieri pe preşedintele Adrian Ştef să-i acuze, la rândul său, de demagogie. În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, liberalii l-au acuzat că le împiedică accesul la informaţii de interes public. În replică, preşedintele Ştef a declarat că li s-a comunicat că au de achitat o taxă pentru centralizarea respectivelor informaţii, însă liberalii n-au mai răspuns la adresa respectivă. Liberalii l-au atacat şi pe tema studiului de fezabilitate privind amenajarea unui bazin cu apă necesar tunurilor de zăpadă de la Luna Şes. Preşedintele Ştef le-a explicat că e vorba de o simplă reactualizare. După finalul şedinţei, când a revenit în sală să o premieze pe sportiva Simona Pop, preşedintele Ştef a avut surpriza să-i găsească pe consilierii liberali susţinând o conferinţă de presă. Ştef a ascultat cum era atacat de liberali, iar la final le-a cerut să nu mai organizeze conferinţe de presă cu caracter politic în sediul Consiliului Judeţean, ci la sediul de partid. În replică, Ştef i-a acuzat pe liberali că ies la rampă cu tot felul de dezinformări pe fondul competiţiei interne din partid pentru desemnarea candidaţilor la localele din 2016.

    Vor informaţii, dar nu-şi citesc mailul
    Încă de la primul proiect de pe ordinea de zi, cel privind aprobarea contului de execuţie a bugetului local al judeţului, consilierii liberali au votat împotrivă. Aceştia şi-au motivat gestul prin faptul că nu li s-au comunicat răspunsurile la o lungă listă de întrebări adresată conducerii Consiliului Judeţean. Preşedintele Ştef a arătat că, pe mailul indicat în adresă, de la secretariatul PNL Satu Mare, s-a comunicat că există obligaţia achitării unei taxe. Consilierii judeţeni, inclusiv cei liberali, au aprobat un tarif pentru scanarea şi copierea documentelor publice. Preşedintele Ştef a declarat că nu e vina sa că liberalii nu-şi verifică mailul, acuzând apoi că li se refuză dreptul la informare. Suma percepută în acest caz este de circa 200 de lei.

    O nouă tentativă de dezinformare
    Consilierii judeţeni au aprobat apoi modificarea bugetului judeţului şi o licenţă de traseu. La proiectul privind aprobarea studiului de fezabilitate privind amenajarea unui bazin cu apă necesar tunurilor de zăpadă de la Luna Şes, liberalii au început din nou cu atacurile. Consilierul Ioan Rus a încercat să acrediteze ideea că abia acum se aprobă construirea bazinului. Directorul Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean, Ioan Şereş, a explicat că este vorba doar de o reactualizare a unui studiu de fezabilitate aprobat în urmă cu mai mulţi ani, în condiţiile în care proiectantul a propus modificarea amplasamentului. Consilierul Vasile Ciocan a propus punerea în funcţiune a telescaunului la sfârşit de săptămână, în condiţiile în care staţiunea e plină de oameni care fac drumeţii. Singura problemă e legată de costurile enorme pe care le presupune alimentarea cu energie electrică. Doar pentru curenţii care se pierd pe linie, Consiliul Judeţean ar trebui să plătească între 150.000 şi 200.000 lei pe lună. Preşedintele Adrian Ştef a arătat că se încearcă finanţarea prin PNDL a construcţiei bazinului cu o capacitate de 12.000 mc, valoarea investiţiei fiind de circa 2,8 milioane lei.

    Consilierii au aprobat apoi în unanimitate proiectul tehnic de reabilitare a Ambulatoriului I, prin amenajarea laboratorului şi supraînălţare, investiţie ce va costa circa patru milioane de euro. De asemenea, a fost aprobată predarea către Compania Naţională de Investiţii a corpului de clădire al Spitalului vechi din Negreşti Oaş şi a Ambulatoriului I al Spitalului Judeţean în vederea executării investiţiilor de reabilitare.

    Politică într-o instituţie publică
    După şedinţa de Consiliu Judeţean, când s-a întors în sală pentru a o premia pe sportiva Simona Pop, preşedintele Ştef a avut surpriza să-i găsească acolo pe liberali în mijlocul unei conferinţe de presă, în care îl acuzau de aceleaşi lucruri ca şi în şedinţa anterioară. După ce a premiat-o pe sportivă, Adrian Ştef a arătat că aceste dezinformări şi atacuri ale consilierilor PNL se datorează competiţiei interne din partid pentru desemnarea candidaţilor la localele din 2016. Acuzându-i de demagogie, Ştef le-a cerut liberalilor să nu mai organizeze conferinţe de presă cu caracter politic în sediul Consiliului Judeţean, ci la sediul de partid.

    În încheiere, Adrian Ştef a anunţat că vicepreşedintele Mircea Govor se află în delegaţie la Bucureşti pentru a discuta pe marginea proiectelor finanţate prin PNDL, precum şi despre posibilitatea de a obţine finanţări pentru noi proiecte. Mircea Govor a purtat discuţii şi la Ministerul Sănătăţii în legătură cu finanţarea proiectelor privind achiziţia de aparatură medicală performantă pentru Spitalul Judeţean.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE