S-a TERMINAT cu prostituatele şi cerşetorii?! PREFECTUL a băgat în şedinţă Poliţia şi Poliţia Locală

21

Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a declarat azi că a cerut conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare şi conducerii Poliţiei Locale Satu Mare să facă ordine în municipiul Satu Mare, în special în Centrul Nou şi Centrul Vechi, zone care sunt efectiv sub controlul prostituatelor şi a cerşetorilor.
Totuşi, efoturile par să fie zădărnicite tocmai de vidul legislativ, care nu le oferă poliţiştilor instrumente reale de a lupta cu acest fenomen. În condiţiile în care prostituţia a fost dezincriminată din Codul Penal, iar cerşetorii nu pot fi traşi la răspundere – fiind insolvabili nu îşi plătsc amenzile – se pare că acţiunea este sortită din start eşecului.
Numărul persoanelor care apelează la mila sătmărenilor a crescut de nu mai puţin de zece ori la începutul acestui an, comparativ cu începutul anului trecut. Lucru şi mai grav, fenomenul se agravează pe zi ce trece, după cum reiese din bilanţul Poliţiei Locale Satu Mare.

20
În tot acest timp, potrivit bilanţului de activitate al Poliţiei Locale, la începutul acestui an au fost depistate un număr de 115 persoane care apelează la mila publică, de zece ori mai mulţi decât în aceiaşi perioadă a anului 2014, atunci când au fost depistaţi doar 12 cerşetori. Fenomenul se agravează de la zi la zi, astfel încât în cursul lunii aprilie poliţiştii locali au depistat 136 persoane. Din păcate, fenomenul se pare că este unul fără leac.
Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Mariana Dragoş, a precizat că se află în imposibilitatea de a lupta efectiv împotriva cerşetoriei.

“Combaterea cerşetoriei este un domeniu foarte sensibil, în care legislaţia nu ne permite nouă, ca şi instituţie, în situaţia în care nu reuşim să stabilim anumite sancţiuni pentru părintele care îşi utilizează copilul pentru cerşetorie. Decăderea din drepturile părinteşti ar trebui să fie ca o ultimă măsură şi este o măsură drastică”, a declarat Mariana Dragoş.

2 COMMENTS

  1. Fiecare minune tine 3 zile ,la romani!!!!!!!!!!!!!!!.Politia locala o sa-si revina dupa 3 zile.O sa fie la fel de inactiva.

  2. Dragilor mei in SATU MARE cersetoria si prostitutia se practica mina-n mina cu Politia Locala :lucru de mult stiut

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Guvernul ia în calcul revenirea la starea de urgenţă. SURSE

Potrivit unor surse Adevărul, la propunerea medicilor, Guvernul Orban ia în calcul reintroducerea stării de urgenţă în zonele în care s-au înregistrat foarte multe...

Marcel Ciolacu, despre legea carantinării şi izolării. “Nu putem vota această lege. Am o dezamăgire personală faţă de Klaus Iohannis”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat, luni, că parlamentarii social-democraţi nu vor vota în Senat “până când prim-ministrul şi ministrul Sănătăţii nu...

Gabriel Leș: Legea privind carantinarea și este o aberație juridică

Senatorul PSD de Satu Mare, fostul ministrul al Apărării, Gabriel Leș, spune că Legea privind carantinarea și izolarea pe care guvernul Orban o vrea...

Marcel Ciolacu: “Când vom depune moţiunea, ea trece 100%. În acest moment avem 204 voturi”

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit luni pentru a discuta felul în care parlamentarii partidului vor vota în privinţa legii carantinării, iar la sfârşitul...

Handicapat… pe jumătate

Este greu de răspuns de ce parchează unii peste linii, așa cum se vede în imaginea alăturată publicată de activiștii de la DriversSM. Desigur,...