Se zvoneşte prin ziare…

l Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, în ciuda unei decizii a Curţii Constituţionale, controversata Lege a alegerilor parlamentare. Ea prevede că viitorul Legislativ va avea 466 de parlamentari, nu 300 cum au cerut românii la referendumul din 2009. Potrivit actului normativ, la alegerile următoare vom avea vot pe liste, precum şi un număr mai mic de parlamentari, întrucât normele de reprezentare sunt un deputat la fiecare 73.000 de locuitori şi un senator la fiecare 168.000 de locuitori. Adică în total 466 de parlamentari.

l Ofiţeri din cadrul Ministerului rus al Apărării au declarat că numărul bombardierelor strategice Tupolev TU-22M3 ar putea creşte în viitorul apropiat în Peninsula Crimeea, anexată de Rusia anul trecut. „Este una dintre măsurile luate ca reacţie la instalarea unor elemente antirachetă la o bază americană din România”, a declarat un comandant rus, sub protecţia anonimatului. În plus, şefii militari ruşi spun că Rusia a dezvoltat un avion militar hipersonic care va fi cel mai bun instrument pentru contracararea sistemelor antirachetă instalate de NATO în România, Polonia şi alte ţări europene.

l O veste bună pentru bolnavii cu pietre la rinichi! A fost inventat un robot manevrat din vârful degetelor, ca un tub care intră în organism pe cale naturală şi distruge calculul oricât de dur ar fi el. În doar 20 de minute, piatra ajunge praf pe care pacientul îl poate elimina pe cale naturală în 24-48 de ore. Deşi intervenţia presupune anestezie generală, pacientul vindecat poate pleca acasă. După Franţa, Turcia şi Germania, asemenea intervenţii se efectuează acum cu succes deplin şi în România.

l Un sistem în care Guvernul SUA a investit circa 20 de milioane de dolari, începând din 2009, poate fi garanţia aderării României la Spaţiul Schengen. Este vorba despre echipamentele necesare combaterii traficului cu materiale radioactive şi nucleare.

l Începând cu data încheierii misiunii diplomatului Mihail Botorog, deputatul PSD Mădălin Ştefan Voicu a fost numit, prin Hotărâre de Guvern, consul la Bonn – Republica Federală a Germaniei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Vanzari

SC Agromec Foieni SA, vinde : 2 buc Tractor U445, Plug PP3X30, Tocator mecanic sfecla furajera mare. Tel:0745012920

INVESTIȚIE. Sătmarul, LEGAT la AUTOSTRĂZILE EUROPEI. Drum EXPRES la Satu Mare

Județul și municipiul Satu Mare vor avea acces rapid la autostrăzile Europei, iar sătmăreni vor putea ajunge în scurt timp în cel puțin trei...

Cum poți scăpa cel mai ușor și elegant de unul care “îți stă în gât”?!?

Mare sărbătoare și îngâmfarea maximă pe viitorul candidat la CJ din partea PNL! Și-a aunțat marea victorie și faptul că e liderul de facto...

“Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia, în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pentru trei generaţii”

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu l-a acuzat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, pe premierul Ludovic Orban, spunând că acesta a profitat de pandemie...

Cozmin Guşă, mesaj pentru Ludovic Orban: “Românii vă consideră mai corupţi decât guvernările PSDragnea”

Cozmin Guşă a comentat, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, rezultatele primului sondaj post-pandemie realizat de CURS. Analistul politic a tras cinci concluzii,...