More


  ”Șvabul ” Dominik Wieland, noua mândrie a Moftinului

  =

  wieland2

  Globalizarea pare să-i fi obligat pe antrenorii de la naționalele de juniori ale României să stea cu ochii pe cluburile din Europa unde ar putea să apară puști talentați cu origini românești…

  Modelul nu e unul nou și nu l-a inventat FRF-ul. La fel se întâmplă și la alte case mai mari ca Franța, Elveția sau Turcia. Și exemplele pot continua.

  Îl avem deja la naționala mare pe Bogdan Andone, românul născut în Spania care n-a apucat să joace niciun minut la vreo echipă românească. Sătmarul l-a avut ca prim exemplu pe Sergiu Suciu, mijlocașul descoperit la Satu Mare de Dacian Nastai ce a ajuns până-n serie A cu AC Torino.

  Iar mai nou, tot la recomandarea lui Dacian Nastai la lotul național U17 avem un șvab cu origini din Moftin, Dominik Wieland.

  Părinții lui Dominik au plecat din Moftinu Mare în Germania la începutul anilor 90. S-au stabilit la OcHsenhausen dar n-au uitat niciodată de România. În 1999 când s-a născut Dominik au ținut să-i facă certificat de naștere la Moftin iar acum acesta are …dublă cetațenie.

  Dominik Wieland joacă acum pentru FC Ingolstadt, la echipa de juniori U17 a clubului. A fost cooptat în Audi Sportakademi Ingolstadt și mai are doi ani de contract cu clubul care la nivel de seniori a promovat anul acesta în Bundesliga.

  E mijlocaș central și spune că-l are ca model pe Bastian Schweinsteinger de la Bayern.

  wieland1

  ”A venit cu drag la Naționala României și a și jucat împotriva Poloniei iar acum așteaptă meciurile de calificare pentru Europene. Suntem tare mândri de el, țin legătura cu tatăl băiatului cu care de altfel pe vremuri am jucat fotbal împreună la Someșul Satu Mare. Băiatul nu vorbește limba română , dar ambițios cum îl știu sunt sigur că în scurt timp o va învăța” ne-a povestit Iosif Merker, viceprimarul comunei Moftin cel care a avut un rol important la ”repatrierea” puștiului.

  ”Ne mândrim cu faptul că zona noastră a Moftinului dă constant jucători de top.De la Silviu Lung plecat din Sânmiclăuș, Weissenbacher, frații Prodan , chiar și Gardoș are origini aici” a mai spus viceprimarul Merker și el un fost jucător de liga a 2-a cu ani în urmă la Someșul Satu Mare.

  Dominik Wieland a început fotbalul la 11 ani la Ulm apoi a ajuns la Augsburg de unde la 16 ani a făcut pasul spre Academia Ingolstadt.

  La Naționala U 17 a României a impresionat în amicalul cu Polonia, 1-1 prin seriozitate și disciplină și mai ales prin gestul făcut la final când a sărutat stema FRF de pe tricou!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img