Ziua Ambulanţei, sărbătorită pentru prima dată la Satu Mare

ambu2

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Satu Mare s-a aflat ieri în sărbătoare fiind celebrată pentru prima dată Ziua Ambulanţei în România, la împlinirea a 109 ani de la înfiinţarea acestui serviciu. Cu această ocazie, angajaţii serviciului au fost felicitaţi pentru activitatea lor de salvare a vieţilor, li s-a urat succes şi li s-a transmis un călduros „La Mulţi Ani!”.

Linia întâi în lupta cu „Doamna în Negru”
Curtea instituţiei a fost plină de lucrători ai Ambulanţei, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene, printre care prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, managerul Spitalului Judeţean, Marcela Papici, directorul DSP, Daniel Cojoc, comandantul ISU Satu Mare, colonelul Gheorghe Dan, reprezentanţi ai altor instituţii care au relaţii de colaborare cu Ambulanţa. De asemenea, la manifestare au fost prezenţi şi câţiva voluntarii ai Crucii Roşii, dar şi managerii SJA Maramureş şi Bihor, Ligia Micle, respectiv Gheorghe Pintea.

Ceremonia a fost condusă de managerul SJA Satu Mare, Gabriela Opriş, care a spus despre personalul medical al Ambulanţei că „se află în linia întâi în lupta cu Doamna în Negru. Sărbătorim azi Ziua Ambulanţei şi vrem să audă lumea că noi suntem cei care salvăm vieţi”.

Au fost intonate Imnul de Stat al României, Imnul Ambulanţei, după care un preot a rostit o rugăciune şi a binecuvântat personalul medical.

Mulţumiri în numele sătmărenilor
Cei care au luat cuvântul au apreciat activitatea personalului Ambulanţei, au mulţumit în numele sătmărenilor pentru eforturile depuse pentru salvarea vieţilor, le-au urat acestora mult succes în continuare şi le-au transmis un sincer şi călduros „La Mulţi Ani!”.

„Ambulanţa face parte din Sistemul de Siguranţă Naţională şi apreciez atitudinea angajaţilor acestui serviciu gata oricând să sară în ajutorul oamenilor. Vă felicit pentru acest lucru şi vă mulţumesc în numele sătmărenilor pentru implicare şi dăruire, precum şi pentru modul în care acţionaţi pentru salvarea vieţilor. La Mulţi Ani, Ambulanţei!”, a spus prefectul Eugeniu Avram.

ambu3

„Vă mulţumesc tuturor pentru activitate şi pentru modul în care acţionaţi pentru salvarea vieţii sătmărenilor. Sunteţi interesaţi să ajungeţi la timp în cazul solicitărilor şi mă bucur că vă completaţi foarte bine cu cei de la SMURD. Toţi împreună putem face foarte multe pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate din judeţul Satu Mare”, a spus şi Adrian Ştef.

Au mai luat cuvântul colonelul Gheorghe Dan, Marcela Papici, Daniel Cojoc, Ligia Micle, Gheorghe Pintea şi alţii.

Marş şi Ziua Porţilor Deschise
După ceremonia din curtea Serviciului Judeţean de Ambulanţă, un convoi format din cinci ambulanţe a pornit în marş pe străzile municipiului Satu Mare, iar voluntarii Crucii Roşii au împărţit fluturaşi sătmărenilor.

Tot ieri, la Ambulanţă s-a aflat în plină desfăşurare Ziua Porţilor Deschise în cadrul căreia oricine a dorit i s-a oferit posibilitatea de a vizita instituţia, ocazie cu care i s-au prezentat şi dotările ambulanţelor.

În prezent, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Satu Mare are circa 150 de angajaţi şi dispune de 31 de autoutilitare din care doar 20 sunt operative.

Florin Dura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Vanzari

SC Agromec Foieni SA, vinde : 2 buc Tractor U445, Plug PP3X30, Tocator mecanic sfecla furajera mare. Tel:0745012920

INVESTIȚIE. Sătmarul, LEGAT la AUTOSTRĂZILE EUROPEI. Drum EXPRES la Satu Mare

Județul și municipiul Satu Mare vor avea acces rapid la autostrăzile Europei, iar sătmăreni vor putea ajunge în scurt timp în cel puțin trei...

Cum poți scăpa cel mai ușor și elegant de unul care “îți stă în gât”?!?

Mare sărbătoare și îngâmfarea maximă pe viitorul candidat la CJ din partea PNL! Și-a aunțat marea victorie și faptul că e liderul de facto...

“Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia, în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pentru trei generaţii”

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu l-a acuzat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, pe premierul Ludovic Orban, spunând că acesta a profitat de pandemie...

Cozmin Guşă, mesaj pentru Ludovic Orban: “Românii vă consideră mai corupţi decât guvernările PSDragnea”

Cozmin Guşă a comentat, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, rezultatele primului sondaj post-pandemie realizat de CURS. Analistul politic a tras cinci concluzii,...