More


  Alternativă pentru turiştii cu venituri modeste

  =

  pensii

  Luna august este luna concediilor, așa că majoritatea sătmărenilor își caută variante de concedii. Cei care nu apelează la agențiile de turism pentru a-și găsi un sejur în străinătate, în special în lipsă de fonduri, solicită Casei Judeţene de Pensii (CJP) Satu Mare bilete la stațiuniile românești de pe litoral sau de la munte. Așa se facă că în această perioadă, funcționarii de la CJP au tot mai mult de lucru. Mai ales că și pensionarii preferă luna august pentru concediile de tratament.

  Mii de bilete pentru pensionari
  Peste 2.600 de bilete a dat deja Casa Județeană de Pensii atât asiguraților cât și pensionarilor care caută să meargă în această perioadă în concediu. Cererea este foarte mare în luna august, așa că instituția va cere suplimentarea locurilor alocate județului nostru. “Este destul de aglomerat în această perioadă la noi, la ghişee, dar încercăm să rezolvăm toate probleme. Până la această oră am primit 2.610 bilete. Acum este a 12-a serie de repartizare a biletelor, iar cu un bilet un beneficiar poate sta într-o staţiune pentru o perioadă de 16 zile. Noi încercăm în fiecare an să obţinem suplimentarea biletelor, având în vedere solicitările tot mai mari”, a spus directorul Casei Judeţene de Pensii Satu Mare, Eugenia Sabou.

  Tăşnadul este la mare căutare
  Dacă mulți sătmăreni caută să obțină locuri pe litoral sau în stațiunile montane din țară, sunt în schimb și alții care solicită concedii de tratament la Tășnad. Iar cereri vin și de la pensionari din țară. Casa Județeană de Pensii este pregătită ca și în continuare să vină în sprijinul asiguraților și vârstnicilor care își doresc să primească bilete pentru concediile de odihnă sau tratament din judeţ. “Am primit la nivel de Tăşnad 600 de locuri. Respectiv 300 de locuri la un hotel şi 300 la un alt hotel. Dar, probabil, că locurile se vor suplimenta datorită faptului că solicitările sunt din ce în ce mai mari. Chiar doar la nivel de judeţ avem 30 de cereri în aşteptare. Probabil că în limita fondurilor alocate şi a spaţiilor de care dispun acele hoteluri autorizate se vor suplimenta biletele de tratament în spetmebrie şi octombrie”, a declarat directorul Casei Județene de Pensii.

  Unii pensionari refuză biletele
  Deşi pare greu de crezut, unii pensionari sătmăreni refuză biletele de tratament oferite de Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Satu Mare. Şi asta în detrimentul altor sute de pensionari care şi-ar fi dorit să meargă într-o staţiune. Conducerea Casei Judeţene de Pensii Satu Mare susţine că biletele sunt refuzate de vârstnici în primul rând pentru că acestora nu le convine perioada în care sunt trimişi la tratament. Cei mai mulţi pensionari doresc să meargă într-o staţiune în perioada mai-octombrie. Alţii au invocat motive medicale. În aceste situaţii, biletele sunt alocate altor vârstnici sau se pierd efectiv. “Sunt tot felul de probleme şi aici. Unii renunţă, alţii vor alte staţiuni şi nu cele care au fost scrise în cereri, dar nu avem sesizări în acest sens, cum că nu am putea să le soluţionăm cererile şi eu mă bucur că reuşim să soluţionăm cât mai multe cereri, pentru ca majoritatea persoanelor să se bucure de acest sejur de 16 zile de tratament”, a conchis Eugenia Sabou.

  Silvia Spanciu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img